23.4 C
Athens

Οι Ουρουγουανοί «καθάρισαν» τη Γιουβέντους (vid)

Με τους δύο κεντρικούς αμυντικούς της να «ντύνονται» επιθετικοί, η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε 2-0 της Γιουβέντους και πήρε τεράστιο προβάδισμα για πρόκριση στους «8» του Champions League

Με τους Ουρουγουανούς αμυντικούς της να πετυχαίνουν δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο (78′ – 83′) η Ατλέτικο πέτυχε σπουδαία νίκη κόντρα στη Γιουβέντους (2-0) και βρίσκεται με το ενάμισι πόδι στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Γιουβέντους ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη στο 9ο λεπτό. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκτέλεσε αριστουργηματικά ένα φάουλ με τον Όμπλακ να απομακρύνει προσωρινά σε κόρνερ.

Η Ατλέτικο προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Στσέζνι με μία εκτέλεση φάουλ του Γκριεζμάν και ένα σουτ του Τόμας, ωστόσο ο Πολωνός ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του.

Βγαίνοντας από τα αποδυτήρια για το δεύτερο ημίχρονο, η Ατλέτικο Μαδρίτης έδειξε αποφασισμένη για τη νίκη: Ο Κόστα αρχικά στο 50′ βγήκε τετ α τετ με τον Στσέζνι, αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ, ενώ 3′ αργότερα ο Γκριεζμάν σημάδεψε το δοκάρι των φιλοξενούμενων οι οποίοι τα είχαν… χαμένα!

Στο 70′ ο Μοράτα σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά τη χρήση του VAR. Ο Ισπανός φάνηκε να κάνει επιθετικό φάουλ στον Κιελίνι κι έτσι πανηγύρισε… τσάμπα.

Το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε τελικά στο 78′. Ο Χοσέ Μαρία Χιμένες εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά λάθη των Ιταλών και σκόραρε μέσα από τη μικρή περιοχή, ενώ στο 83′ ο παρτενέρ του στην άμυνα και συμπατριώτης του, Γοδίν, εκμεταλλεύτηκε ένα νέο λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Πλέον, δύσκολα θα αλλάξει κάτι στη ρεβάνς του Τορίνο στα μέσα Μαρτίου, με την Ατλέτικο να φαντάζει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Όμπλακ, Γοδίν, Χιμένες, Φελίπε Λουίς, Τόμας (61′ Λεμάρ), Κόκε (66′ Κορέα), Γκριεζμάν, Σαούλ, Ρόντρι, Ντιέγκο Κόστα (57′ Μοράτα), Χουάνφραν.

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Στσέζνι, Ντε Σίλιο, Κιελίνι, Πιάνιτς, Ντιμπάλα, Άλεξ Σάντρο, Ματουιντί (85′ Κανσέλο), Μάντζουκιτς, Μπονούτσι, Μπεντανκούρ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς