19.8 C
Athens

Εφές – Ολυμπιακός: Στην Πόλη των επιστροφών…

Ο Ολυμπιακός καλείται να αφήσει στην άκρη τα όσα σουρεαλιστικά συμβαίνουν εντός συνόρων και να δώσει μάχη μέχρι το τέλος κόντρα στην Εφές

Στην πραγματικότητα της Euroleague, αλλά και στην αγαπημένη του Πόλη επιστρέφει απόψε ο Ολυμπιακός. Την ώρα που το ερυθρόλευκο στρατόπεδο βρίσκεται σε ανοιχτή διαμάχη με τον… «φάρο» του ελληνικού μπάσκετ, η ομάδα του Μπλατ καλείται να παίξει ένα κρισιμότατο ματς κόντρα στην Εφές. Το οποίο φάνταζε ως τελικός για το πλεονέκτημα έδρας πριν από λίγες εβδομάδες, κάτι που πλέον δεν ισχύει, ειδικά μετά την ήττα – σοκ από την Μπαρτσελόνα…

Όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ και μετέπειτα μονοπωλούν όπως είναι φυσικό τις εξελίξεις στον Ολυμπιακό και γενικότερα στο ελληνικό μπάσκετ. Βέβαια, πέρα από τα κωμικοτραγικά , οι Πειραιώτες βρίσκονται σε περίοδο ντεφορμαρίσματος στο αγωνιστικό επίπεδο.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ έχει υποχρεωθεί σε τέσσερις ήττες στα τελευταία πέντε της παιχνίδια σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα, η απόδοση της ομάδας έχει πέσει και στις δύο μεριές του παρκέ, γεγονός που καθιστά επιβεβλημένη την ανασύνταξη των Πειραιωτών.

Η αναμέτρηση με την Εφές μπορεί να δώσει ένα τέλος στην αγωνιστική κάμψη και να φέρει ένα σερί νικών στον Ολυμπιακό, ένα νέο αποφασιστικό βήμα εφάμιλλο με αυτό της διοίκησης.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η απουσία του Βασίλη Σπανούλη, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να ταλαιπωρείται από θλάση.

Επιπλέον, ντεμπούτο με τα «ερυθρόλευκα» στην Euroleague θα κάνει ο Μπριάντε Γουέμπερ, ο οποίος άφησε καλή εντύπωση στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Έστω σε αυτό το… ημίχρονο που πρόλαβε να αγωνιστεί, αλλά και να πάρει το «μήνυμα» για το τι ακριβώς ισχύει στο ελληνικό μπάσκετ…

Η πιεστική άμυνα και τα ταχύτατα κλεψίματα του Αμερικάνου γκαρντ θα προσθέσουν ένα χρήσιμο «όπλο» στα χέρια του Μπλατ, για να περιοριστούν τα χαρισματικά γκαρντ της Εφές (Μίσιτς-Λάρκιν).

Η ομάδα του Αταμάν έχει εντυπωσιακά στατιστικά έως τώρα στη σεζόν, καθώς εκτελεί με 42% από τη περιφέρεια και αγγίζει το 60% στο ζωγραφιστό. Φυσικά, η ανανεωμένη φετινή έκδοση της Εφές έχει «φουλάρει» για τετράδα.

Όμως, παιχνίδια σαν το αυριανό είναι ακριβώς αυτά που ο Ολυμπιακός νικά με τον «ατσάλινο» χαρακτήρα που επιδεικνύει. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα και αν οι φιλοξενούμενοι καταφέρουν να αμυνθούν σωστά και με μεθοδικότητα θα μείνουν μέχρι το τέλος στη διεκδίκηση του «διπλού».

Για να συντελεστούν τα παραπάνω είναι απαραίτητη η ανάκαμψη των δύο νέων Αμερικάνων (Γκος-ΛεΝτέι) αλλά και του Γιώργου Πρίντεζη. Ο «υπαρχηγός» του Ολυμπιακού θα αποτελέσει σημείο-κλειδί για την έκβαση της αναμέτρησης, με τα ποσταρίσματα στον Μοερμάν.

Με νίκη στην Κωνσταντινούπολη, ο Ολυμπιακός θα κλείσει την «όρεξη» των Μπάγερν-Μπασκόνια-Αρμάνι που καραδοκούν με τριπλή ισοβαθμία. Επίσης, θα μπει ξανά στη διεκδίκηση του πλεονεκτήματος έδρας, αλλά αυτό βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα πλέον.

Σημειωτέον, αυτή είναι η 38η φορά που θα αναμετρηθούν στην Euroleague, με το 58-61 της περσινής σεζόν να αποτελεί τον οδηγό.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς