15.9 C
Athens

Διάλογοι σοκ από τη μαφία των φυλακών

Στις συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός φέρεται πως μιλούν δύο κρατούμενοι. Ο ένας ζητά από τον άλλον να του βρει έναν εκτελεστή και αποκαλούν το θύμα «κοτόπουλο»

Οι διάλογοι που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μετά από τις νέες συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής, προσθέτουν έξι νέους κατηγορουμένους στην αποκαλούμενη «Μαφία των Φυλακών».

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ φέρνει στο φως διαλόγους από τη «Μαφία των φυλακών». Σε αυτή τη δικογραφία κεντρικό πρόσωπο φαίνεται ότι είναι ο 33χρονος φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης των φυλακών και κατηγορούμενος στην υπόθεση Ζαφειρόπουλου. Στις συνομιλίες, η αντιτρομοκρατική έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο δράστης διατηρεί συμμορία στο Ρέθυμνο κι αναλαμβάνει συμβόλαια θανάτου.

Στις συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός φέρεται πως μιλάει με έναν επίσης κρατούμενο, 28 ετών, στις φυλακές Δομοκού, από τον οποίο ζητά να του βρει έναν εκτελεστή.

«Εγώ, εγώ περιμένω άνθρωπο που κάνει σε τέτοια, για “δάχτυλα” έχουμε; (σ.σ. εκτελεστή) Γιατί ο δικός μου είναι μέσα ο τέτοιος… Το μεροκάματο είναι τριάντα χιλιάρικα… και είναι ράτσα Πακιστανού (σ.σ. εννοεί τον στόχο)».

Το υποψήφιο θύμα σε άλλους διαλόγους αναφερόταν ως «κοτόπουλο».

Τρεις ημέρες μετά υπήρξε νέος διάλογος στον οποίο ο 28χρονος τον ενημερώνει ότι έχει βρει εκτελεστή: «Σου έχω έτοιμο το κοτόπουλο (σ.σ. το θύμα) που θέλουμε να βάλουμε στην σχάρα για ψήσιμο, σου έχω έτοιμο τον ψήστη (σ.σ. τον εκτελεστή) για το κοτόπουλο που θέλουμε…το πακιστανικό το κοτοπουλάκι που μου είπες».

Οι απολογίες των 6 κατηγορουμένων θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς