21.7 C
Athens

Τρομοκρατική επίθεση με 12 νεκρούς στο υπουργείο Εσωτερικών της Σομαλίας

Αλλα 13 άτομα τραυματίστηκαν • Ανταλλαγή πυροβολισμών αστυνομικών με τους τρομοκράτες για 2 ώρες • Εργαζόμενοι στο υπουργείο πηδούσαν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν

Νέα τρομοκρατική επίθεση εξαπέλυσε η οργάνωση αλ Σαμπάμπ στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, αυτή τη φορά στο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άτομα και άλλα 13 να τραυματιστούν.

Η μάχη των εξτρεμιστών με τις δυνάμεις ασφαλείας διήρκεσε τουλάχιστον δύο ώρες, ενώ από την ανταλλαγή πυροβολισμών σκοτώθηκαν τρεις τρομοκράτες και εννέα πολίτες.

Στο εσωτερικό του κτιρίου εγκλωβίστηκαν αρκετές δεκάδες υπάλληλοι και πολίτες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κάποιοι πήδηξαν από τα παράθυρα για να διαφύγουν, με συνέπεια να τραυματιστούν σοβαρά ή και να χάσουν τη ζωή τους. Οπως ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές της Σομαλίας, τουλάχιστον 13 άτομα μεταφέρθηκαν με τραυματισμούς στα νοσοκομεία.

Η επίθεση που πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου η αλ Σαμπάμπ, ξεκίνησε με την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, το οποίο ο οδηγός του έριξε πάνω στην κεντρική μπάρα της εισόδου του υπουργείου.

Οπως ανέφερε ο επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας, δεκάδες άτομα φυγαδεύτηκαν από τις εγκαταστάσεις του υπουργείου, ενώ πολλά ασθενοφόρα κατέφτασαν στο σημείο για τους τραυματίες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς