23.4 C
Athens

Έγραψαν #MeToo στο άγαλμα του διάσημου φιλιού (pics)

Το άγαλμα του ναύτη που φιλάει τη νοσοκόμα, ως ένδειξη εορτασμού για το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, βανδαλίστηκε αφού έγραψαν πάνω με σπρέι #MeToo

Το άγαλμα του ναύτη που φιλάει τη νοσοκόμα, ως ένδειξη εορτασμού για το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, βανδαλίστηκε αφού έγραψαν πάνω με σπρέι #MeToo.

Το μνημείο βρίσκεται στην πόλη Σαρασότα της Φλόριντα. Το μνημείο βάφτηκε με σπρέι μία μέρα μετά το θάνατο του 95χρονου βετεράνου.

Το μνημείο είναι ένα αντίγραφο της ασπρόμαυρης εμβληματικής φωτογραφίας, από τον Αυγούστο του 1945. Παρ’ όλ’ αυτά, αρκετοί άνθρωποι δεν βλέπουν μια ρομαντική και χαρούμενη στιγμή αλλά σεξουαλική παρενόχληση, αφού η γυναίκα δεν είχε γνωρίσει ποτέ τον ναύτη.

Οι αρχές ειδοποιήθηκαν περίπου στη 1 π.μ. για το βανδαλισμό του αγάλματος. Το hashtag #MeToo ξεκίνησε από μία σειρά διάσημων γυναικών, οι οποίες μίλησαν δημοσίως για τη σεξουαλική παρενόχληση που είχαν δεχθεί από άνδρες που καταχράζονταν την εξουσία τους.

Η γυναίκα στα λευκά ήταν η Greta Friedman, η οποία το 2005 σε συνέντευξη είχε αναφέρει για το φιλί: «Απλά ήρθε ένας τύπος με άρπαξε και με φίλησε. Ήταν ένας άνθρωπος που γιόρταζε. Δεν ήταν ένα ρομαντικό γεγονός».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς