17.7 C
Athens

Έφυγε από τη ζωή ο Καρλ Λάγκερφελντ

Ο Γερμανός Καρλ Λάγκερφελντ, σχεδιαστής της Chanel και καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου από το 1983, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών

Ο Γερμανός Καρλ Λάγκερφελντ, σχεδιαστής της Chanel και καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου από το 1983, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Πέθανε μετά από επιπλοκές στην υγεία του που δεν έχουν γίνει μέχρι αυτή τη στιγμή γνωστές.

Ο σχεδιαστής έλειπε από τα δύο τελευταία show της Chanel, γεγονός που είχε δημιουργήσει υποψίες για την κατάσταση της υγείας του. Ο οίκος μόδας είχε δηλώσει ότι «ήταν αρκετά κουρασμένος», αν και στο fashion show που προηγήθηκε πριν από έναν μήνα, ήταν το πρώτο στο οποίο δεν συμμετείχε στην τελική πασαρέλα με τα μοντέλα.

Γεννήθηκε το 1933 στο Αμβούργο της Γερμανίας και ζούσε στο Παρίσι. Είχε υπάρξει επίσης creative director της Fendi, ενώ παράλληλα είχε τη δική του φίρμα με το όνομά του, στην οποίο πρωταγωνίστρια ήταν η διάσημη γάτα του, Choupette. Χαρακτηριστικό στην εμφάνιση του Λάγκερφελντ ήταν τα περίφημα μαύρα γυαλιά ηλίου και τα γάντια του χωρίς δάχτυλα.

Είχε εισαχθεί εσπευσμένα χθες βράδυ σε νοσοκομείο του Παρισιού, καθώς τελευταία αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του.
Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε από τον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram. Στη λεζάντα έγραφε: «Ήταν ένας από τους πιο επιδραστικούς και τιμώμενους σχεδιαστές του 21ου αιώνα και ένα iconic, οικουμενικό σύμβολο του στιλ.
Ωθούμενος από μία εκπληκτική αίσθηση της δημιουργικότητας, ο Καρλ ήταν παθιασμένος, δυναμικός και έντονα περίεργος. Αφήνει πίσω του μια εντυπωσιακή παρακαταθήκη ως ένας από τους πιο σπουδαίους σχεδιαστές της εποχής μας, και δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε το πόσο θα λείψει».
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς