17.8 C
Athens

Όταν ο Ευρωπαίος Παναθηναϊκός λύγιζε (και) την Ρόμα στο ΟΑΚΑ

Σαν σήμερα εννιά χρόνια πριν ο Παναθηναϊκός του Νίκου Νόπλια έκανε επική ανατροπή εις διπλούν νικώντας εν τέλει με 3-2 την μεγάλη Ρόμα

Αναμφισβήτητα μιλάμε για μια από τις τοπ ανατροπές που έκανε ποτέ ελληνική ομάδα σε Κύπελλο Ευρώπης.

Ο λόγος για τον Παναθηναϊκό της σεζόν 2009-10 και την μεγαλειώδη ανατροπή του στο πρώτο ματς κόντρα στην Ρόμα στο πλαίσιο των 32 του Europa League εκείνης της σεζόν.

Οι πράσινοι του Νίκου Νόπλια έχοντας τεράστια αποθέματα ψυχής και καρδιάς κατάφεραν να επιστρέψουν δυο φορές στο σκορ και στο τέλος να πανηγυρίσουν μια τεράστια νίκη κόντρα στην ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Ο Βούσινιτς είχε βάλει μπροστά τη Ρόμα με πανέμορφο φαλτσαριστό σουτ στο 29′, για να ισοφαρίσει στο 67′ ο Παναθηναϊκός με κοντινή προβολή του Σαλπιγγίδη.

Στο 81′, οι Ρωμαίοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ με το πέναλτι του Πισάρο, ωστόσο ενώ όλα έδειχναν ότι η Ρόμα θα έπαιρνε σπουδαίο προβάδισμα πρόκρισης, οι παίκτες του «τριφυλλιού» πίστεψαν στην μεγάλη ανατροπή και εν τέλει δικαιώθηκαν.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με ωραίο γυριστό σουτ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο 84’,  για να έρθει στο 90’ ο Σισέ με καρφωτή κεφαλιά να «υπογράψει» μια τεράστια νίκη για τον Παναθηναϊκό.

Μια νίκη που έδινε τον πρώτο λόγο για πρόκριση στον Παναθηναϊκό. Μια πρόκριση που επικυρώθηκε μια εβδομάδα μετά στο Ολιμπικο, με τους πράσινους να πετυχαίνουν ακόμη ένα θρίαμβο κόντρα στη Ρόμα με το ίδιο σκορ.

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Καντέ, Σαριέγκι, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Καραγκούνης, Κατσουράνης (64′ Σαλπιγγίδης), Νίνης (83′ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο (85′ Μαρίνος), Σισέ.

Ρόμα (Κλαούντιο Ρανιέρι): Ζούλιο Σέρτζιο (39′ λ.τρ. Ντόνι), Μότα, Ζουάν, Μπουρντίσο, Ρίισε, Πιζάρο, Ντε Ρόσι, Μπρίγκι, Ταντέι (75′ Τσέρτσι), Μπαπτίστα, Βούτσινιτς (70′ Μενέζ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς