21.9 C
Athens

Μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια στην πρεσβεία της Ελβετίας (pics)

Εισβολή στην Πρεσβεία της Ελβετίας, επί της οδού Ιασίου 2 στο Κολωνάκι, πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας μέλη του Ρουβίκωνα

Εισβολή στην Πρεσβεία της Ελβετίας, επί της οδού Ιασίου 2 στο Κολωνάκι, πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας μέλη του Ρουβίκωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του Ρουβίκωνα πλησίασαν το κτίριο όπου στεγάζεται η πρεσβεία της Ελβετίας, στην οδό Ιασίου στο Κολωνάκι. Απείλησαν τον φύλακα και στη συνέχεια πέταξαν τρικάκια φωνάζοντας συνθήματα. Μέχρι τώρα χουν γίνει δέκα προσαγωγές.

Σε κείμενό τους, το οποίο αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, υποστηρίζουν ότι η εισβολή έγινε γιατί στις 29 Ιανουαρίου «ένας αναρχικός σύντροφος συνελήφθη από τις ελβετικές αρχές μέσα στο διαμέρισμά του και κρατείται έως τώρα».

Σύμφωνα με το ίδιο κείμενο οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι:

– Συμμετοχή σε εμπρηστική επίθεση κατά οχημάτων του ελβετικού στρατού
– Συμμετοχή σε εμπρηστική επίθεση σε κεραία ραδιοσυχνοτήτων της ελβετικής αστυνομίας
– Τοιχοκόλληση αφίσας που προτρέπει “σε καταστροφή ιδιοκτησίας και χρήση βίας εναντίων εταιριών και προσώπων που παίρνουν μέρος στην ανάπτυξη της φυλακής Basslergut στην Βασιλεία και την κατασκευή του νέου αστυνομικού και δικαστικού κέντρου στην Ζυρίχη

Δείτε φωτογραφίες από την εισβολή

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς