17.8 C
Athens

Όρθιος… ο Άρης, παίζοντας με 10 παίκτες από το 11′ (vid)

Ισοπαλία 1-1 είχαμε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με μοιραίο για τους γηπεδούχους τον Μπάσα που αποβλήθηκε νωρίς μετά από «δολοφονικό» τάκλιν- Ο Πανιώνιος βρέθηκε να χάνει, αλλά βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει...

Ο Άρης παίζοντας με δέκα παίκτες από το 11′ κατάφερε να προηγηθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στον Πανιώνιο, αλλά δεν… άντεξε και έτσι ισοφαρίστηκε με το 1-1 να μένει έως το τέλος του αγώνα των δυο ομάδων στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 21η αγωνιστική της Super League. Οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν… όρθιοι στον αγώνα, κάτω από δύσκολες αγωνιστικές συνθήκες, αλλά άφησαν βαθμούς μετά από τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Έτσι, έχασαν… έδαφος για την τετράδα, ενώ βρίσκονται στο +2 από τον 6ο Παναθηναϊκό. Οι «κυανέρυθροι» πήραν έναν πολύτιμο πόντο, στην προσπάθεια που κάνουν για να μην μπλέξουν σε περιπέτειες με την παραμονή τους.

Το ματς ξεκίνησε άσχημα για την γηπεδούχο με μοιραίο παίκτη τον Μπάσα, ο οποίος είδε την κόκκινη κάρτα στο 11′ μετά από «δολοφονικό» μαρκάρισμα στον Μαξίμοβιτς (έγινε αλλαγή). Στη συνέχεια του πρώτου μέρους οι δυο ομάδες έπαιξαν με προσοχή στην άμυνα. Στο δεύτερο η γηπεδούχος κατάφερε να προηγηθεί νωρίς, αν και έπαιζε με 10 παίκτες. Ο Πανιώνιος στη συνέχεια πίεσε, αλλά δεν έκλεισε τον αντίπαλό του. Έφτασε στην ισοφάριση και τελικά το 1-1 δεν άλλαξε έως το τέλος της αναμέτρησης. Με την φιλοξενούμενη να… χτυπάει ουσιαστικά στη μοναδική στιγμή που απείλησε αξιόλογα. Με την ίδια εικόνα και τακτική ολοκληρώθηκε το παιχνίδι και με τον Πανιώνιο να αξιοποιεί την αριθμητική υπεροχή του, κερδίζοντας χώρους σταδιακά στο παιχνίδι, χωρίς όμως άλλο ουσιαστικό αντίκρυσμα.

Για τον Άρη ο Σάββας Παντελίδης ξεκίνησε με 4-2-3-1. Ο Κουέστα ήταν στο τέρμα, ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Ρόουζ και Δεληζήσης, με τον Τζανακάκη σε δεξιά και τον Κόρχουτ στα αριστερά. Αμυντικά χαφ ήταν ο Μπάσα και ο Ματίγια. Ως κεντρικό χαφ ήταν ο Τόνσο, έχοντας τον Γκαρσία στα δεξιά και στον Λάρσον αριστερά, ενώ πιο μπροστά του ξεκίνησε ο Ντιγκινί.

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε και ο Πανιώνιος, με τον Άκη Μάντζιο να επιλέγει τον Κότνικ κάτω από τα δοκάρια και τους Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος στο κέντρο της άμυνας. Στα δεξιά ήταν ο Παπαγεωργίου και στα αριστεράο Κότσιτς. Αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Κόρμπος, Μαξίμοβιτς. Πιο μπροστά τους αγωνίστηκαν οι Μακρύλλος (κεντρικά) και τους Τσιλούλη (δεξιά), Σίντι Αλί (αριστέρα). Ο Ντουμισάι ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Στο 11′ ο Μπάσα είδε την κόκκινη κάρτα, μετά από πάρα πολύ σκληρό και αντικανονικό μαρκάρισμα στον Μαξίμοβιτς και έτσι ο Άρης έμεινε πολύ νωρίς με δέκα παίκτες. Ο παίκτης του Πανιωνίου δεν κατάφερε να συνεχίσει και στο 14′ μπήκε στη θέση του ο Άρτσε. Ο διαιτητής του ματς, Αριστομένης Κουτσιαύτης, δεν δίστασε και σωστά έπραξε. Απέβαλε δίχως δεύτερη σκέψη τον Μπάσα.

Μέχρι το 30′, εάν εξαιρεθεί ένα σουτ του Ντουρμισάι στο 28′ που έφυγε άουτ, το παιχνίδι δεν είχε φάσεις, με τις δυο ομάδες να παίζουν πολύ προσεκτικά… Στο 30′ ο Λάρσονο βρέθηκε μέσα στην περιοχή μετά την πάσα του Γκαρσία αλλά ο Κότνικ έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ. Ακολούθησε κεφαλιά του Δεληζήση που έφυγε άουτ. Στο 37′ σουτ του Ντιγκινί μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε ο Κότνικ. Ο Κουέστα έδιωξε σε κόρνερ στο 41′ σουτ του Ντουρμισάι λίγο έξω από την περιοχή. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σουτ του Ματίγια που έφυγε άουτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ για τον Άρη. Συγκεκριμένα, στο 48′ ο Ματίγια με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πολύ πλάγια θέση «κρέμασε» τον Κότνικ και έκανε το 1-0. Αυτό το γκολ… ξύπνησε και τους παίκτες του Πανιωνίου, και οι «κυανέρυθροι»… απάντησαν άμεσα. Στο 56΄ ο Τσιλούλης μέσα από την περιοχή σούταρε μέσα από όμιλο παικτών, η μπάλα άλλαξε ελαφρώς πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Κουέστα, για να σημειωθεί με τον τρόπο αυτό η ισοφάριση σε διάστημα οκτώ λεπτών. Οι άνθρωποι του Άρη διαμαρτυρήθηκαν, πάντως, για χέρι του Τσιλούλη στη φάση του γκολ.

Το παιχνίδι πήρε καλύτερο ρυθμό από ό,τι στο πρώτο μέρος και στο 61΄ ο Άρης έδειξε εκ νέου τις διαθέσεις του, αλλά το σουτ του Λάρσον από καλή θέση έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Κότνικ. Στο 72΄ ο Κότνικ έδιωξε σωτήρια την μπάλα σε κόρνερ μετά από ένα απειλητικό γωνιακό σουτ του Ματίγια. Στο επόμενο λεπτό (73′) μακρινό σουτ του Λάρσον η μπάλα φεύγει, δίπλα από το δοκάρι του Κότνικ, ενώ στο 84΄ ο Ντιγκινί πλησίασε απειλητικά στα καρέ του Πανιωνίου, αλλά δεν ευδοκίμησε η προσπάθειά του.

Η φιλοξενούμενη είχε μια τελευταία ευκαιρία να «κλέψει» το παιχνίδι, αλλά ο Καμαρά (μπήκε στο 87′) δεν σημάδεψε καλύτερα κι έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Κουέστα στις καθυστερήσεις.

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης

Βοηθοί: Αθανάσιος Κολοσιώνης, Ηλίας Κωνσταντίνου

Κάρτες: 33′ Τσιλούλης, 52′ Άρσε, 78′ Σταυρόπουλος

Κόκκινη κάρτα: 11′ Μπάσα

Οι συνθέσεις
ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Δεληζήσης (λ. τρ. 68′ Φετφατζίδης), Ρόουζ, Κόρχουτ, Ματίγια, Μπάσα, Ματέο Γκαρσία (64′ Βέλεθ), Τόνσο (77′ λ.τ. Νίκο Μαρτίνες), Λάρσον, Ντιγκινί.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Κότσιτς, Κόρμπος, Μακσίμοβιτς (14′ λ.τ. Άρσε), Τσιλούλης (87′ Καμαρά), Μακρύλλος, Σιντί Αλί (80′ Σπιριντόνοβιτς), Ντουρμισάι.

Δείτε σε βίντεο τα γκολ του αγώνα:

Άρης, Πανιώνιος, πανηγυρική
Άρης, Πανιώνιος, πανηγυρική
Άρης, Πανιώνιος, πανηγυρική
Άρης, Πανιώνιος
Άρης, Πανιώνιος
Άρης, Πανιώνιος
Άρης, Πανιώνιος
Άρης, Πανιώνιος
κερκίδα, Άρης, Πανιώνιος
Παντελίδης, Άρης, Πανιώνιος
Μάντζιος, Άρης, Πανιώνιος
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς