17.8 C
Athens

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Μπρούνο Γκαντς

Ο Μπρούνο Γκαντς, γνωστός για τους ρόλους του στις αριστουργηματικές ταινίες «Φτερά του Έρωτα», «Πτώση» και «Μία αιωνιότητα και μία Μέρα» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών

Ο σπουδαίος Ελβετός ηθοποιός Μπρούνο Γκαντς, γνωστός για τους ρόλους του στις αριστουργηματικές ταινίες «Φτερά του Έρωτα», «Πτώση» και «Μία αιωνιότητα και μία Μέρα» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Ο Γκαντς, o οποίος είχε συνεργαστεί με μερικούς από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες των τελευταίων δεκαετιών, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Ζυρίχη νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Όπως είχε γίνει γνωστό, ο διάσημος ηθοποιός έπασχε από καρκίνο του εντέρου και ο θάνατός του οφείλεται πιθανώς σε επιπλοκές της νόσου.

Ο Γκαντς ήταν μία από σπουδαιότερες φυσιογνωμίες του γερμανόφωνου θεάτρου και κινηματογράφου. Στην λαμπρή καριέρα του είχε συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς σκηνοθέτες, όπως τον Βιμ Βέντερς, τον Ερίκ Ρομέρ, τον Βέρνερ Χέρτζογκ και τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο.

Μερικές από τις γνωστότερες ερμηνείες του στον κινηματογράφο είναι εκείνη στα Φτερά του έρωτα (1987) και η ενσάρκωση του Αδόλφου Χίτλερ στην Πτώση (2004).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς