22.7 C
Athens

Θεσπρωτία: Τρεις συλλήψεις για εισαγωγή 82 κιλών χασίς

O σκύλος αναζήτησης προσώπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, εντόπισε κρυμμένο μέσα σε ένα δάσος της περιοχής, τον 32χρονο Αλβανό οδηγό και τον ακινητοποίησε

O σκύλος αναζήτησης προσώπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, εντόπισε κρυμμένο μέσα σε ένα δάσος της περιοχής, τον 32χρονο Αλβανό οδηγό, ο οποίος είχε εγκαταλείψει το φορτωμένο με χασίς αυτοκίνητό του, όταν είδε τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τις Ελληνίδες προπομπούς του.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής σε μια περιοχή της Καστοριάς, όπου οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος Μεσοποταμίας επιχείρησαν να σταματήσουν για έλεγχο δυο ύποπτα αυτοκίνητα. Το πρώτο, με οδηγό μια 52χρονη και συνεπιβάτη μια 23χρονη, ακινητοποιήθηκε και οι δυο γυναίκες συνελήφθησαν.

Ο αλλοδαπός που οδηγούσε το δεύτερο όχημα προσπάθησε να διαφύγει, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη. Ο νεαρός παράτησε το αυτοκίνητο και κρύφτηκε μέσα στο δάσος. Ο εκπαιδευμένος σκύλος ακολούθησε τα ίχνη του και τελικά τον ακινητοποίησε.

Στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του αλλοδαπού, που είχε περάσει παράνομα στη χώρα από μη ελεγχόμενη διάβαση, βρέθηκαν τέσσερις σάκοι που περιείχαν 16 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 81 κιλών και 660 γραμμαρίων οι οποίες κατασχέθηκαν, όπως και τα δυο οχήματα και 300 ευρώ. Στο σπίτι της 52χρονης βρέθηκαν άλλα 125 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 69 ευρώ.

Ο μεταφορέας και οι δυο γυναίκες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, απείθεια και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών κατά περίπτωση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς