18.8 C
Athens

Βραβεία Όσκαρ: Στοιχήματα και προγνωστικά

Οι εταιρίες στοιχήματος δίνουν τα δικά τους «προγνωστικά» και επηρεάζουν το κλίμα και πολλούς που θέλουν να τζογάρουν στην οσκαρική τελετή

Απομένουν μόλις λίγες μέρες για τη λαμπερή βραδιά των Όσκαρ και το ενδιαφέρον των σινεφίλ κορυφώνεται. Τα Όσκαρ φέτος έχουν τεράστιο ελληνικό ενδιαφέρον, λόγω της παρουσίας του Γιώργου Λάνθιμου, ο οποίος με την ταινία «Ευνοούμενη» είναι υποψήφιος σε δέκα κατηγορίες.

Στο μεταξύ οι εταιρίες στοιχήματος δίνουν τα δικά τους «προγνωστικά» και επηρεάζουν το κλίμα και πολλούς που θέλουν να τζογάρουν στην οσκαρική τελετή.

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, οι εταιρίες τοποθετούν το στοίχημα για τα Όσκαρ, βάσει των βραβείων που έχουν λάβει μέχρι να φτάσουν στις υποψηφιότητες, της αποδοχής τους στο κοινό αλλά ενδεχομένως και της διαφημιστικής δαπάνης που έχουν κάνει.

Οι εταιρίες στοιχήματος δεν βασίζονται στους σινεφίλ, ούτε στους επαγγελματίες του χώρου, αλλά στο λεγόμενο ευρύ κοινό και στους παθιασμένους τζογαδόρους.

Το μεγάλο φαβορί, σύμφωνα με τις εταιρίες στοιχημάτων, είναι το «Ρόμα» του Κουαρόν, που έχει λάβει και το Χρυσό Λέοντα, στο Φεστιβάλ Βενετίας και τα δυο κορυφαία βραβεία BAFTA για την καλύτερη ταινία και σκηνοθεσία. Από κοντά ακολουθεί το «Πράσινο Βιβλίο» του Πίτερ Φαρέλι, με διπλάσια απόδοση, στο 4 και ακολουθεί «Η Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, με 9.

Για το βραβείο Α’ Ανδρικού ρόλου, μεγάλο φαβορί είναι ο Ράμι Μάλεκ, υποδυόμενος τον Φρέντι Μέρκιουρι στην ταινία «Bohemian Rhapsody» και τον ακολουθεί σε σχετικά μεγάλη απόσταση ο Κρίστιαν Μπέιλ, ως Ντικ Τσέινι στην ταινία «Vice».

Στην κατηγορία Α’ Γυναικείου ρόλου μεγάλο φαβορί από τις εταιρίες είναι η Γκλεν Γκλόουζ, στην ταινία «Η Σύζυγος». Από κοντά και η πρωταγωνίστρια του Λάνθιμου Ολίβια Κόλμαν, που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τις υπόλοιπες.

Για το Β’ Ανδρικό Ρόλο το αδιαμφισβήτητο φαβορί είναι ο Μαχερσάλα Άλι, ο συμπρωταγωνιστής του Βίγκο Μόρτενσεν στο «Πράσινο Βιβλίο». Για το Β’ Γυναικείο ρόλο φαίνεται θα παιχτεί ντέρμπι, καθώς «Η Ευνοούμενη» του Λάνθιμου έχει διπλή εκπροσώπηση, με τις Ρέιτσελ Βάις και Έμα Στόουν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς