18.2 C
Athens

Αποκάλυψη: Ο Ολυμπιακός «βάζει ιδέες» στη Euroleague!

Το FWS και ο Insider αποκαλύπτουν τους λόγους που η Euroleague τρίβει τα χέρια της στην ενδεχόμενη αποχώρηση του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα, αλλά και γιατί τρέμουν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές λίγκες

Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις έντεκα ομάδες που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο από τη Euroleague. Η συγκεκριμένη πληροφορία είναι γνωστή σε όποιον έχει παρακολουθήσει έστω και ένα ματς Ευρωλίγκας τα τελευταία χρόνια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι βρέξει – χιονίσει, κάθε μια από αυτές τις έντεκα ομάδες θα αγωνίζονται στο δεύτερο κορυφαίο μπασκετικό τουρνουά του κόσμου, πίσω από το NBA.

Λέτε να μην το γνώριζαν όλα αυτά τα «παπαγαλάκια» που φρόντισαν να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις την επομένη της ιστορικής αποχώρησης του Ολυμπιακού από το ΟΑΚΑ; Η απάντηση είναι αυτονόητη. Το γνώριζαν καλύτερα από τον καθένα, αλλά το… μεροκάματο είναι σκληρό. Από τον φόβο δε, μπροστά σε εκείνα που έρχονται, έπεσαν θύματα του χειρότερου συμβούλου: του πανικού.

Το FWS φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας μια πληροφορία μέσα από τα άδυτα της Euroleague. Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από το αρχηγείο της λίγκας, όχι μόνο δεν υπάρχει η παραμικρή ενόχληση από την απόφαση ρήξης του Ολυμπιακού, αλλά αντιθέτως προκύπτει τεράστια στήριξη.

Το όνειρο του… ΕBA (European Basketball Association)

Δεν τελειώνει όμως εδώ η πληροφορία. Βάσει των ίδιων πηγών, οι επικεφαλής της Euroleague τρίβουν τα χέρια τους από αυτή την εξέλιξη. Διότι στο βάθος της βλέπουν τεράστιες προοπτικές αλλά και ένα… όνειρο ζωής να πλησιάζει. Παρότι θα ήταν άκομψο να το παραδεχθεί επισήμως, το όνειρο της λίγκας είναι η δημιουργία μιας κλειστής διοργάνωσης στα πρότυπα του ΝΒΑ.

Δηλαδή, οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα αγωνίζονται μονάχα εκεί και πουθενά αλλού. Τα εθνικά πρωταθλήματα της Ευρώπης έχουν ήδη υποβαθμιστεί. Τα μικρά έγιναν μικρότερα και τα ισχυρά έχασαν την αίγλη τους, αφού οι κορυφαίες ομάδες τους αναμετριούνται κάθε χρόνο στο τοπ επίπεδο της Ευρωλίγκας.

Η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Μπασκόνια, η Φενέρ, η Εφές, η ΤΣΣΚΑ, η Χίμκι κλπ, δεν περιμένουν το εγχώριο πρωτάθλημα για να λύσουν τις διαφορές τους. Αυτό το κάνουν μεσοβδόμαδα στην Ευρωλίγκα. Να είστε σίγουροι πως μόλις η Euroleague εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους, θα επιχειρήσει να θέσει σε εφαρμογή το παραπάνω σχέδιο.

Θέλετε να δείτε τη Ρεάλ, τη Φενέρ, την ΤΣΣΚΑ, τον Ολυμπιακό; Σας τους προσφέρουμε σε αποκλειστικότητα στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης. Οι σύλλογοι θα αφοσιωθούν απερίσπαστοι στα μεγάλα ματς κάθε αγωνιστικής, δίχως την υποχρέωση να αγωνίζονται κάθε σ/κ κόντρα σε αντίπαλους που μπορούν να διασύρουν με τη δεύτερη πεντάδα τους.

Με απλά λόγια, όχι μόνο η διοργανώτρια δεν θα επιχειρούσε να αποθαρρύνει τον Ολυμπιακό, αλλά με τον τρόπο της θα ενθάρρυνε και άλλους «Ολυμπιακούς» να ακολουθήσουν. Όπως υπάρχει το NBA (National Basketball Association), έτσι θα μπορούσε να δημιουργηθεί και το… EBA (European Basketball Association).

Καιρό τώρα, προς τα εκεί οδηγούν οι εξελίξεις. Δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να γίνει η αφορμή για την επίσπευση του πιο μεγαλόπνοου σχεδίου στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν, ο Ολυμπιακός αποτελεί τη μεγαλύτερη «απειλή» για όλα τα μεγάλα (αλλά και τα μικρότερα) ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Και προκειμένου να μην του επιτραπεί να γίνει η αφορμή για την ουσιαστική διάλυσή τους, οι πιέσεις που θα ασκηθούν προς την ΕΟΚ θα είναι αφόρητες. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα κεφάλια θα πέφτουν με ρυθμούς γαλλικής επανάστασης από εδώ και πέρα. Η αρχή έγινε και το τέλος του «φάρου» είναι πιο κοντά από ποτέ…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς