18.8 C
Athens

Η ΑΕΚ με μπασκετάρα στον τελικό!

Πρόκριση για την «'Ενωση» παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ κόντρα στην Σαν Λορέντσο (64-86) και πλέον την Κυριακή θα αγωνιστεί στον τελικό του Διηπειρωτικού

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη από την αντίπαλό της για σαράντα λεπτά και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του διηπειρωτικού και βρίσκεται ένα βήμα πριν από ένα ακόμα μεγάλο επίτευγμα (64-86).

Tα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αρκετά ισορροπημένα και οι δυο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ (8-7). Οι τυπικά γηπεδούχοι έτρεξαν ένα μικρό σερί και προηγήθηκαν με 12-7, αλλά η Ένωση απάντησε και με δικό της μεγάλο σερί (11-1) και πήρε τα ηνία του σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο (13-18).

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική και δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Σαν Λορέντζο. Με αιχμή του δόρατος τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη και με εκπληκτική άμυνα εκτόξευσε τη διαφορά στο +19 (26-45).

Η Σαν Λορέντζο προσπαθούσε στο τρίτο δεκάλεπτο να ροκανίσει τη διαφορά, αλλά η ΑΕΚ είχε τις λύσεις και κράταγε σταθερά τη διαφορά στο +15 (43-58). H Ένωση με τον τρομερό Ντιλρόι Τζέιμς και τον Σαντ-Ρος είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και κρατούσε άνετα το προβάδισμα (54-68).

Στο κρίσιμο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ είχε τρομερά ποσοστά πίσω από τα 6.75 (12/26) και με τους Σάκοτα-Θίοντορ να κάνουν άνω-κάτω την άμυνα των Αργεντίνων ανέβασε εκ νέου το προβάδισμα της στο +18 (60-78). Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με την ΑΕΚ να βρίσκεται πλέον στα τελικά του διηπειρωτικού, περιμένοντας τον αντίπαλό της.

Μεγάλη πρόκριση για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι θα παλέψουν ως το τέλος για να φέρουν το τρόπαιο στην Ελλάδα.

Κορυφαίος για την ΑΕΚ ήταν ο Ντιλρόι Τζέιμς με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ για τη Σαν Λορέντζο ξεχώρισε ο Τάκερ με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 26-45, 54-68, 64-86

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς