19.7 C
Athens

Ποινικές διώξεις για κακούργημα για το ΟΦΗ – Αιγινιακός

Κινδυνεύουν με φυλάκιση έως 10 χρόνια οι τότε δύο πρόεδροι, τρεις ποδοσφαιριστές κι ένας παράγοντας

Ο αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης Γιώργος Νούλης άσκησε κακουργηματική ποινική δίωξη για τον αγώνα ΟΦΗ – Αιγινιακού (6-0) που διεξήχθη στις 12 Νοεμβρίου 2017.

Η δίωξη στρέφεται κατά:

-των τότε προέδρων των δύο ομάδων (Φ. Τσάλος – Γ. Νιώπας)

-του παράγοντα του ΟΦΗ Γ. Πηρουνάκη

-του προπονητή Κ. Νικολαΐδη

-των ποδοσφαιριστών Β. Λιόλιου, Θ. Τόλιου, Π. Γιατζιτζόγλου

Η ποινική δίωξη είναι κακουργηματική γιατί ο αγώνας περιλαμβάνονταν σε στοιχηματικό κουπόνι (όχι του ΟΠΑΠ).

Πλέον στο αδίκημα της αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνα με αθέμιτα μέσα, προβλέπεται ποινή κάθειρξης (φυλάκιση έως 10 έτη).

Το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας έχει εισηγηθεί τον υποβιβασμό ΟΦΗ και Αιγινιακού επειδή διαπίστωσε ότι τελέστηκε το αδίκημα της δωροδοκίας και υπήρξε προσυνεννόηση όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα.

Βασικός μάρτυρας ήταν ο προπονητής Δ. Καλαϊτζίδης, με αφορμή τις καταγγελίες του οποίου, που έγιναν το Νοέμβριο του 2017, ενεργοποιήθηκε η Επιτροπή.

Σύμφωνα με το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας ο τότε πρόεδρος του ΟΦΗ Φώτης Τσάλος συμφώνησε με το Γιάννη Νώπα πρόεδρο του Αιγινιακού και μέσω αυτού με τους ποδοσφαιριστές Βασίλη Λιόλιο, Θανάση Τόλιο και Παναγιώτη Γιατζιτζόγλου, να χάσει ο Αιγινιακός το παιχνίδι με διαφορά τριών τερμάτων. Σκοπός της συμφωνίας ήταν η αποκομιδή οφέλους από το στοίχημα και αντίστοιχα του βαθμολογικού οφέλους για τον ΟΦΗ.

Κατόπιν αυτών η εισήγηση για τις δύο ομάδες είναι οι ποινές του υποβιβασμού, της αφαίρεσης έξι βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και του 3.150.000 ευρώ! Για τον πρώην πρόεδρο του ΟΦΗ Φώτη Τσάλο και το μέλος του εμπορικού τμήματος Γιώργο Πηρουνάκη προτείνεται η ισόβια απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και πρόστιμο 230.000 ευρώ στον καθένα.

Ανάλογη είναι η εισήγηση για τον πρόεδρο του Αιγινιακού Γιάννη Νιώπα και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Βασίλη Λιόλιο, Θανάση Τόλιο και Παναγιώτη Γιατζιτζόγλου, ενώ για τον διερμηνέα της ΠΑΕ Αλέξανδρο Μαχαιρίδη αλλάζει μόνο το πρόστιμο που περιορίζεται σε 200.000 ευρώ και για τους ποδοσφαιριστές η ισόβια απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς