17.3 C
Athens

Έχασε μεγάλη ευκαιρία (vids)

Ο Ολυμπιακός έβαλε δύο γκολ στην Ντιναμό Κιέβου, αλλά η κακή αμυντική του λειτουργία τον «πρόδωσε» και πάλι (2-2) και τώρα πάει στην Ουκρανία για ένα αποτέλεσμα, τη νίκη

Στην Ουκρανία θα κριθεί η πρόκριση στην επόμενη φάση για τον Ολυμπιακό, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχθηκαν 2-2 με την Ντιναμό Κιέβου στο «Γ.Καραϊσκάκης». Οι παίκτες του Μαρτίνς κρατούσαν τα ηνία του σκορ μέχρι το 89′, αλλά στο φινάλε δέχτηκαν δεύτερο τέρμα και τώρα θα πάνε στην Ουκρανία να πάρουν τη νίκη και την πρόκριση.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά, αλλά η πίεση του Ολυμπιακού ήταν «αφόρητη» και δυσκόλευε την Ντιναμό Κιέβου να κυκλοφορήσει την μπάλα. Οι «ερυθρόλευκοι» ισορρόπησαν το ματς και στην πρώτη τους φάση κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 9ο λεπτό.

Ο Γκιλιέρμε έβγαλε μία εξαιρετική μπαλιά στον Φορτούνη, αυτός κοντρόλαρε υπέροχα, πάσαρε στον Χασάν και αυτός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από το πρώτο δεκάλεπτο της ομάδας του και από το γρήγορο γκολ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε την πίεση και έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ δύο φορές. Στην πρώτη ο Φορτούνης εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα των Ουκρανών, πέρασε και τον τερματοφύλακα, αλλά το σουτ που έκανε από πλάγια θέση σε κενό τέρμα, σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι.  Στη δεύτερο ο Ζιλ Ντίας έκανε το σουτ από μακριά, αλλά ο Μπόικο του είπε «όχι».

Ο νόμος του ποδοσφαίρου, που λέει ότι όταν χάνεις ευκαιρίες για γκολ θα το πληρώσεις, ίσχυσε και αυτήν τη φορά. Στο 27’ ο Ολυμπιακός έκανε λάθος στο κέντρο ο Κεντζιόρα βγήκε από τα δεξιά. Ο Τσιμίκας δεν μπόρεσε να τον κόψει και αυτός έβγαλε μία συρτή πάσα στο ύψος του πέναλτι και ο Μπουγιάλσκι, που ήταν ολομόναχος, νίκησε τον Σα και έκανε το 1-1.

Και σαν να μην έφτανε το γκολ, ο διαιτητής έδειξε στη συνέχεια και κίτρινη κάρτα στον Καμαρά για φάουλ και ο Αφρικανός θα χάσει το δεύτερο παιχνίδι, καθώς συμπλήρωσε κάρτες.

Ο Ολυμπιακός, όμως, αντέδρασε και με ένα φοβερό γκολ πήρε εκ νέου προβάδισμα. Ο Ζιλ Ντίας, ο οποίος ήταν εκπληκτικός στο ματς, πέτυχε ένα απίστευτο γκολ. Ο Πορτογάλος στο 41’ κοντρόλαρε με το στήθος έξω από τη μεγάλη περιοχή και με ένα φανταστικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενουμένων και έκανε το 2-1, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς είχαν τον πλήρη έλεγχο, αλλά όπως στο πρώτο ημίχρονο πήγαν να την «πατήσουν». Ο Βέρμπιτς από τα αριστερά βρήκε τον Σολ μέσα στην περιοχή, αυτός έδωσε στον Σαπαρένκο, αλλά ευτυχώς το σουτ του πέρασε έξω. Οι Ουκρανοί αναθάρρεψαν και κρατούσαν αρκετή ώρα την μπάλα στα πόδια του, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» αμυνόντουσαν σωστά.

Μία φορά αδράνησαν στο 70’, αλλά ο Σα δήλωσε «παρών» και πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Τσιχάνκοφ. Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 72’. Ο Νάτχο έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Ποντένσε στον κενό χώρο, ο Πορτογάλος πέρασε και τον Μπόικο στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά το πλασέ του από πλάγια θέση κατέληξε έξω.

Ο Ποντένσε «σπατάλησε» ακόμη μία ευκαιρία. Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού έκανε ωραία ατομική ενέργεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά το σουτ του και πάλι κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» την αστοχία του, καθώς στο 89′ δέχτηκε δεύτερο τέρμα. Ο Σαπαρένκο έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Τσιχάνκοβ στη δεξιά πλευρά στρώνει με το κεφάλι την μπάλα στον Βέρμπιτς και ο Σλοβένος με σκαστό σουτ νίκησε τον Σα.

Στο 92′ ο Μασούρας έπεσε μέσα στην περιοχή από τράβηγμα, με τους «ερυθρολεύκους» να διαμαρτύρονται για πέναλτι. Ο διαιτητής, όμως, δεν έδωσε τίποτα και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Ντιναμό.

Διαιτητής: Craig Pawson (ENG)
Βοηθοί: Lee Betts (ENG), Ian Hussin (ENG)
Επιπρόσθετοι βοηθοί: Paul Tierney (ENG), Jonathan Moss (ENG)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Μεριά, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Ποντένσε (81′ Χριστοδουλόπουλος), Ζιλ Ντίας (86′ Μασούρας), Φορτούνης (69′ Νάτχο), Χάσαν.
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Αλεξάνταρ Χάτσκεβιτς): Μπόικο, Κετζιόρα, Μπούρντα, Σαμπάνοφ, Μικολένκο, Μπουγιάλσκι, Σεπέλιεβ, Σαπαρένκο (82′ Χάρμας), Τσιχάνκοβ, Βέρμπιτς, Σολ (82′ Ρούσιν).

Γκολ: 10′ Χάσαν, 40′ Ζιλ Ντίας / 27′ Μπουγιάλσκι, 89′ Βέρμπιτς
Κάρτες: 32′ Καμαρά, 58′ Ποντένσε / 74′ Βέρμπιτς

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς