17.6 C
Athens

Σκάνδαλο στον Τύρναβο με ιερέα

Από τον μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης του Τυρνάβου, λείπουν εικόνες μεγάλης αξίας και υπάρχει έλλειμμα περίπου 140.000 ευρώ από το εκκλησιαστικό ταμείο

Από τον μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης του Τυρνάβου, λείπουν εικόνες μεγάλης αξίας και υπάρχει έλλειμμα περίπου 140.000 ευρώ από το εκκλησιαστικό ταμείο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας Ελευθερία, οι υποψίες βαρύνουν τον υπεύθυνο ιερέα του ναού.

Ο ιερέας έχει ήδη αντικατασταθεί και σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές έχει επιλέξει να αποσχηματιστεί αυτοβούλως. Η υπόθεση αποτελεί θέμα συζήτησης από το Δεκέμβριο στην περιοχή, από όταν ο εν λόγω ιερέας έπαψε να ιερουργεί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού τύπου, ο μητροπολίτης είχε κόψει κάθε επικοινωνία με τον τότε υπεύθυνο του ναού. Μάλιστα απαίτησε είτε να φέρει πίσω το χρηματικό ποσό είτε να παραδώσει παραστατικά δαπανών για τα χρήματα που λείπουν. Το έλλειμμα του εκκλησιαστικού ταμείου είναι περίπου στα 130.000 – 140.000 €. Απαίτησε την άμεση επιστροφή των εικόνων που έλειπαν από την εκκλησία, εκ των οποίων κάποιες είναι παλιές και μεγάλης αξίας.

Μέχρι και σήμερα ο τότε ιερέας του ναού, ο οποίος σταμάτησε να πληρώνεται από το Δεκέμβριο και ενημέρωσε ότι αποσχηματίζεται, δεν έδωσε σημεία ζωής.  Επιπλέον δεν έχει επιστρέψει ακόμα ούτε τις εικόνες ούτε τα χρήματα.

Φημολογείται ότι έχει εξουσιοδοτήσει συγγενικό του πρόσωπο να επικοινωνεί με τη μητρόπολη. Το συγκεκριμένο πρόσωπο παρέδωσε το κλειδί του διαμερίσματος στο οποίο διέμενε, στο κέντρο του Τυρνάβου, και ανήκει στην εκκλησία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο εσωτερικό του σπιτιού βρέθηκαν κάποιες από τις εικόνες. Οι μεγάλης αξίας εικόνες παραμένουν άφαντες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς