22.3 C
Athens

Αντί-ρατσιστικό σύμβολο ο Ντουρμάζ στην Σουηδία

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Τζίμι Ντουρμάζ, έχει ενώσει το αντί-ρατσιστικό κίνημα στην Σουηδία, μετά τις απειλές που είχε δεχθεί έπειτα από τον αγώνα με την Γερμανία

Τι κι αν έχει αγωνιστεί μόνο 16 λεπτά στο Μουντιάλ… Ο Τζίμι Ντουρμάζ έχει καταφέρει να γίνει σύμβολο κατά του ρατσισμού στην Σουηδία. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού υπήρξε θύμα απειλών έπειτα από την ήττα με την Γερμανία, όμως κατάφερε να αλλάξει το κλίμα.

Σήμερα στις 17:00 η Σουηδία κοντράρεται με την Αγγλία για την πρόκριση τα ημιτελικά του Μουντιάλ. Ο Ντουρμάζ δεν προορίζεται για βασικός στην 11άδα, όμως όλοι παραδέχονται την επιρροή του στα αποδυτήρια της Εθνικής, καθώς έδειξε θάρρος και συσπείρωσε όσους δεν επιθυμούν διακρίσεις για λόγους καταγωγής.

Ο τέως «ερυθρόλευκος» και νυν ποδοσφαιριστής της Τουλούζ είχε υποπέσει στο φάουλ από το οποίο προήλθε το νικητήριο γκολ της Γερμανίας στο δεύτερο ματς του ομίλου και το φάσμα του αποκλεισμού από τους «16» ήταν ορατό.

Δέχθηκε απειλές για την ζωή του και την οικογένεια του, όμως με μια θαρραλέα δήλωση πριν από την αναμέτρηση με το Μεξικό και έχοντας στο πλάι του όλη την αποστολή της Εθνικής Σουηδίας κατάφερε να γίνει σύμβολο.

Το hashtag #viarsverige, που σημαίνει «είμαστε Σουηδία», έχει γίνει το δημοφιλέστερο αυτές τις μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν οι συμπατριώτες του. Το αποτέλεσμα όλης αυτή της κίνησης είναι να βγει πιο δυνατός ο Ντουρμάζ, αλλά και η Σουηδία, η οποία όχι μόνο πέρασε από τον όμιλο, αλλά απέκλεισε και την Ελβετία στα νοκ άουτ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς