19.8 C
Athens

Έπαιρνε επί δυόμισι χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της

Δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη σε βάρος Ελληνίδας, η οποία φέρεται να έπαιρνε τη σύνταξη της μητέρας της που είχε πεθάνει πριν 2,5 χρόνια

Δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη, σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας σε βάρος Ελληνίδας, η οποία φέρεται να έπαιρνε τη σύνταξη της μητέρας της που είχε πεθάνει πριν 2,5 χρόνια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, η γυναίκα δεν είχε δηλώσει από τον Αύγουστο του 2016 ότι η μητέρα της είχε πεθάνει. Στόχος της ήταν να εξακολουθεί να παίρνει τη σύνταξή της, από ασφαλιστικό φορέα της Γερμανίας.

Τον Οκτώβριο του 2018, όταν οι Γερμανοί ζήτησαν αποδεικτικό ότι η μητέρα της κατηγορουμένης ζει, τότε αυτή κατάρτισε πλαστό πιστοποιητικό, το οποίο κατέθεσε στον φορέα.

Ωστόσο εντός του 2019 πραγματοποιήθηκε διασταύρωση με τον Ελληνικό Ασφαλιστικό Φορέα (ΕΦΚΑ) και διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός ταυτότητας της ασφαλισμένης, αντιστοιχούσε σε γυναίκα που έχει αποβιώσει.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2016 έως και τον Ιανουάριο του 2019, η κατηγορούμενη είχε αποκομίσει παράνομα το χρηματικό ποσό των 16.333,44 ευρώ, που αντιστοιχούσε σε συντάξεις της θανούσης μητέρας της.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς