16.1 C
Athens

«Μανούλα» η Γιουβέντους στις αγορές ελεύθερων παικτών

Η «γηραιά κυρία»... απέδειξε και με τον Άαρον Ράμσεϊ πως ξέρει να παίρνει παίκτες χωρίς να τους... πληρώνει και έτσι τους κάνει μεγάλα συμβόλαια

Η Γιουβέντους κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στην Ιταλία, ενώ έχει πολύ καλή παρουσία και στο Champions League, ακολουθώντας μια ξεχωριστή πολιτική στις μεταγραφές. Συγκεκριμένα, η «γηραιά κυρία» έχει αποδειχθεί «μανούλα» τις αγορές ελεύθερων παικτών. Με τελευταίο απόκτημα τον Άαρον Ράμσεϊ.

Τη συμφωνία με τον Ουαλό άσο της Άρσεναλ, που θα μετακομίσει στην Ιταλία το καλοκαίρι, ανακοίνωσε η πρωταθλήτρια Γαλλίας. Το συμβόλαιο του 28χρονου μέσου με τους «κανονιέρηδες» λήγει τον Ιούνιο και έτσι μπορούσε να τα βρει με οποιαδήποτε ομάδα, καθώς μπήκε στο τελευταίο εξάμηνο της συμφωνίας του με την ομάδα του Λονδίνου.

Αυτό το έχει κάνει η ομάδα του Τορίνο τα τελευταία χρόνια με εννιά παίκτες, που έχουν προσφέρει πολλά. Φαίνεται πως στη «Γιούβε» βάζουν στο στόχαστρό τους παίκτες, που λήγουν τα συμβόλαιά τους και έτσι τους παίρνουν ως ελεύθερους. Οι άνθρωποί της ανακοινώνουν τις μεταγραφές είτε στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου των άσων που παίρνουν με τους συλλόγους που παίζουν, είτε όταν έχει ολοκληρωθεί αυτό.

Αυτό το γεγονός δίνει στη Γιουβέντους την… ευκαιρία να προσφέρει και πολλά χρήματα στους παίκτες που έρχονται με βάση τα συμβόλαιά τους, αφού δεν τους πληρώνει για να τους αγοράσει. Και μιλάμε για αστέρες που είναι «ονόματα» και «δυνατά χαρτιά» στον χάρτη του ποδοσφαίρου.

Για παράδειγμα οι «μπιανκονέρι» και ο Άαρον Ράμσεϊ έβαλαν υπογραφές, με τον 28χρονο μέσο να γίνεται ο πιο καλοπληρωμένος Βρετανός στην ιστορία, καθώς θα λαμβάνει 400.000 λίρες τη βδομάδα, 1,6 εκατ. τον μήνα και 19,2 εκατ. ετησίως, για τέσσερα χρόνια.

Βέβαια, εάν η Γιουβέντους θέλει πολύ έναν παίκτη που έχει συμβόλαιο, τον έχει αγοράσει, αλλά υπάρχουν εννιά παίκτες από το 2009 που έχουν έρθει… ελεύθεροι:

2009: Φάμπιο Καναβάρο
2011: Αντρέα Πίρλο
2012: Πολ Πογκμπά
2013: Φερνάντο Λιορέντε
2014: Κινγκσλέι Κομάν
2015: Σάμι Κεντίρα
2016: Ντάνι Άλβες
2018: Εμρέ Τσαν
2019: Άαρον Ράμσεϊ

****Ενδιάμεσα η Γιουβέντους πήρε τον Χουάν Γκιγιέρμο Κουαντράδο δανεικό, πληρώνοντας και 4,5 εκ. λίρες, ενώ για τον Πατρίς Εβρά έδωσε 1,71 εκατ. λίρες. Επίσης, απέκτησε δανεικό, προσφέροντας και 2,7 εκ. λίρες τον Μεντχί Μπενάτια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς