24.2 C
Athens

Ο Χάρισον Φορντ εναντίον Τραμπ

Ο Χάρισον Φορντ άσκησε έντονη κριτική προς τον Ντόναλντ Τραμπ και άλλους ηγέτες: «Βρίσκονται όμως στην λάθος πλευρά της ιστορίας»

Ο Χάρισον Φορντ άσκησε σφοδρή κριτική ενάντια στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και άλλους ηγέτες.

Ο διάσημος ηθοποιός, στην ομιλία του στο συνέδριο της ΜΚΟ World Government Summit, κατηγόρησε τον Αμερικάνο πρόεδρο. Ο Φορντ ανέφερε ότι ο Τραμπ προκειμένου να διατηρήσει το status quo, στρέφεται κατά της επιστήμης και κάνει λόγο για συνωμοσίες.

Ο 76χρονος ηθοποιός δήλωσε: «Πολλοί ηγέτες ανά το κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μου, αρνούνται ή δυσφημίζουν την επιστήμη προκειμένου να κρατηθούν στην εξουσία και να διατηρήσουν το status quo. Βρίσκονται όμως στην λάθος πλευρά της ιστορίας».

Ο Χάρισον Φορντ κάλεσε τις κυβερνήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο να αυξήσουν τα μέτρα που λαμβάνουν κατά της κλιματικής αλλαγής. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ειρωνευτεί επανειλημμένα επιστήμονες για τα ευρήματά τους, μέσω του Twitter. Πριν από 10 μέρες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ χλεύασε τους ερευνητές, με αφορμή το κύμα σφοδρού ψύχους που έπληττε τη χώρα του.

Ο Τραμπ έγραψε: «Τις επόμενες μέρες το κρύο αναμένεται να χειροτερεύσει. Οι άνθρωποι δεν αντέχουν να βρίσκονται έξω ούτε καν για λίγα λεπτά. Τι διάολο συμβαίνει με την Κλιματική Αλλαγή; Σε παρακαλώ, γύρνα πίσω γρήγορα! Σε χρειαζόμαστε!».

Το λάθος που κάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ότι συγχέει τον καιρό με το κλίμα. Ο καιρός αναφέρεται στις ατμοσφαιρικές συνθήκες, ενώ το κλίμα αφορά μια διαχρονική θεώρηση των καιρικών μοτίβων.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς