24.7 C
Athens

Ρωσία: 50 αρκούδες εισβάλλουν σε πόλη (pics,vid)

Μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχτεί στο ρωσικό αρχιπέλαγος, Novaya Zemlya στον Αρκτικό Ωκεανό, καθώς στην περιοχή έχουν εισβάλλει 50 πολικές αρκούδες

Μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχτεί στο ρωσικό αρχιπέλαγος, Novaya Zemlya (το οποίο σημαίνει Καινούργια Γη) στον Αρκτικό Ωκεανό. Στην περιοχή έχουν εισβάλλει 50 πολικές αρκούδες.

Οι αρχές της περιοχής του Αρχαγγέλου, ανακήρυξαν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, εξαιτίας της επίθεσης των πολικών αρκούδων. Το λιώσιμο των πάγων έχει οδηγήσει τις αρκούδες να βγουν στη στεριά προς αναζήτηση τροφής.

Τα άγρια ζώα έχουν προσπαθήσει να εισέλθουν σε κτίρια και κατοικίες. Έχουν εντοπιστεί αρκούδες να κυνηγούν πολίτες και σκυλιά, ενώ τρώνε από τα σκουπίδια.

Οι γονείς φοβούνται να αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο. Οι φύλακες του ρωσικού περιβάλλοντος δεν επιτρέπουν στους πολίτες να πυροβολήσουν τις αρκούδες. Μία ομάδα ειδικών έχει αποσταλεί στο νησί για να συμβουλέψει τους κατοίκους πώς να συμπεριφερθούν προς τα άγρια ζώα.

Οι τοπικές αρχές έχουν προσπαθήσει να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με περιπολίες αλλά δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα. Οι πολικές αρκούδες έχουν συνηθίσει το περιβάλλον, νιώθουν ασφάλεια και δεν αντιδρούν.

Οι πολικές αρκούδες είναι μοναχικά πλάσματα. Παρ’ όλ’ αυτά, τα τελευταία 10 χρόνια έχουν αλλάξει συμπεριφορά, έχουν δημιουργήσει αγέλες και αναζητούν τροφή.

Δείτε παρακάτω ένα σχετικό βίντεο από την περιοχή

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς