23.2 C
Athens

Έβγαλαν από την μέση τον… ενοχλητικό εισαγγελέα

Πήραν αναβολή στη δίκη για τα τηλεοπτικά για τις 23 Σεπτεμβρίου κι έθεσαν εκτός τον Χαράλαμπο Τζώνη που είναι εισαγγελέας και στη δίκη της ΕΠΟ για την κάρτα υγείας

Κατάντια για την δικαιοσύνη, αποτελεί η νέα αναβολή, αυτή τη φορά για τις 23 Σεπτεμβρίου που δόθηκε στην περίφημη δίκη για τα τηλεοπτικά του Κυπέλλου Ελλάδας, την διετία 2004-06, που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί σήμερα το πρωί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας.

Μια υπόθεση που ταλαιπωρεί το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο, βαλτώνει εδώ και πολλά χρόνια με αποτέλεσμα, κάποιοι από τους κατηγορούμενους με πολύ σοβαρά αδικήματα να συνεχίζουν το έργο τους, ενώ άλλοι να ταλαιπωρούνται χωρίς ουσιαστικό λόγο. Αιτία της αναβολής το κώλυμα του Αλέξη Κούγια, που εκπροσωπεί νομικά τον ένα από τους κατηγορούμενους Βασίλη Γκαγκάτση, πρόεδρο της Ομοσπονδίας εκείνη την περίοδο. Απουσίαζε επίσης και ο δικηγόρος του, επίσης κατηγορούμενου Σωκράτη Παπαδόπουλου.

Από τους οκτώ που κάθονται στο… σκαμνί, οι περισσότεροι πρώην παράγοντες της ΕΠΟ (Β. Γκαγκάτσης, Γ. Γκιρτζίκης, Β. Χατζηαποστόλου, Γ. Σιντόρης, Ι. Οικονομίδης, Σ. Παπαδόπουλος, Π. Παπαδόπουλος, Γ. Κόγιας), μόνο οι τρεις πρώτοι ήταν παρόντες αυτοπροσώπως στο δικαστήριο.

Η αναβολή της υπόθεσης, και όχι η διακοπή όπως είχε συμβεί στις 19 Δεκεμβρίου, συνεπάγεται και αλλαγή της σύνθεσης του δικαστηρίου και του Εισαγγελέα Έδρας Χαράλαμπου Τζώνη. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, καθώς ο εισαγγελέας έχει και την υπόθεση στο άλλο μεγάλο σκάνδαλο που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, την περίφημη κάρτα υγείας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο συγκεκριμένος εισαγγελέας έχει προτείνει την ενοχή 13 κατηγορουμένων ανάμεσα στους οποίους και πρώην παράγοντες και πρόεδροι της ΕΠΟ. Με τις κινήσεις τακτικής όμως που επιχειρήθηκαν, κάποιοι φρόντισαν να βγάλουν από την  μέση τον συγκεκριμένο Εισαγγελέα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς