24 C
Athens

Πέθανε ο μακελάρης της Θάσου, Θεόφιλος Σεχίδης (pics)

Νεκρός στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού βρέθηκε ο 46χρονος ισοβίτης, που το 1996 είχε σκοτώσει και τεμαχίσει 5 μέλη της οικογένειάς του

Νεκρός βρέθηκε το πρωί στα λουτρά του Ψυχιατρείου κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού ο ισοβίτης Θεόφιλος Σεχίδης.

Ο 46χρονος είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο το 1996, όταν, σε ηλικία 24 ετών, σκότωσε και τεμάχισε όλη την οικογένειά του (τον πατέρα, τη μητέρα, τον θείο του, την αδερφή του και τη γιαγιά του) στη Θάσο.

Ο τότε φοιτητής Νομικής συνελήφθη στις 8 Αυγούστου του 1996 και δικαιολόγησε την αποτρόπαια πράξη του λέγοντας πως όλοι είχαν συνωμοτήσει εναντίον του για να τον σκοτώσουν.

Πέρα από το ίδιο το έγκλημα, οι άνθρωποι της Αστυνομίας είχαν σοκαριστεί από την ψυχραιμία με την οποία εκτέλεσε το πενταπλό φονικό, καθώς τεμάχισε τους συγγενείς του ακούγοντας Τσαϊκόφσκι και έβαλε τους εγκεφάλους τους στο ψυγείο για να τους μελετήσει.

«Δύο-τρεις εγκεφάλους τους έβγαλα και τους έβαλα στο ψυγείο. Είχα κάποιες ψυχιατρικές και ιατρικές γνώσεις και ήθελα να εξετάσω την ανατομία του ανθρώπινου εγκεφάλου. Αυτό είναι όλο. Δεν μετάνιωσα για τίποτα, καλά έκανα. Το ένα κεφάλι ήδη είχε σπάσει, τα μυαλά είχαν βγει, οπότε γιατί να μην τα βάλω στο ψυγείο;», είχε πει ο Σεχίδης στους εμβρόντητους αστυνομικούς.

Το 2017 και μετά από 21 χρόνια εγκλεισμού του είχε υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου, η οποία όμως είχε απορριφθεί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς