17.7 C
Athens

Διπλή πρόκληση – πρόκριση

Τρεις αγώνες σε οκτώ μέρες για τον Ολυμπιακό για δύο εισιτήρια: την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ και την πρόκριση, μέσω του δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος, για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ

Διπλό ευρωπαϊκό ραντεβού έχει τις προσεχείς ημέρες ο Ολυμπιακός. Το ένα αφορά το Γιουρόπα Λιγκ, με τους δύο αγώνες μέσα σε μία εβδομάδα με αντίπαλο την Ντιναμό Κιέβου και το άλλο το Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο περνάει μέσα από το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η διπλή πρόκληση που έχουν μπροστά τους οι ποδοσφαιριστές των Ερυθρόλευκων και ο Πέδρο Μαρτίνς, δεν τους αφήνει περιθώρια να παραμένουν πάνω από την καρδάρα με το χυμένο γάλα, αλλά να σηκώσουν το κεφάλι και να προχωρήσουν. Η ήττα από τον ΠΑΟΚ και με τον τρόπο που αυτή ήρθε, ήταν ένα ισχυρό πλήγμα, αλλά η Ευρώπη είναι ένα μεγάλο «στοίχημα», που οι Πειραιώτες οφείλουν να κερδίσουν.

Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία την τρέχουσα περίοδο να φτάσει μακριά στο Γιουρόπα Λιγκ. Η Ντιναμό Κιέβου είναι μια καλή ομάδα, αλλά όχι κάποιο ευρωπαϊκό μεγαθήριο και κυρίως είναι εκτός ρυθμού, αφού δεν έχει επίσημες υποχρεώσεις λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος.

Οι Ερυθρόλευκοι διαθέτουν την ποιότητα και τις δυνατότητες να αποκλείσουν τους Ουκρανούς και με μια καλή κλήρωση στους «16», να στοχεύσουν στα προημιτελικά της διοργάνωσης.Ο Καρεμπέ έχει μιλήσει ακόμη και για το Μπακού, όπου θα διεξαχθεί ο τελικός και δεν το έκανε για λόγους εντυπωσιασμού. Γνωρίζει το υλικό και τη δουλειά που γίνεται στου Ρέντη. Οι Πειραιώτες νίκησαν (απέκλεισαν) τη Μίλαν και μπορούν να κάνουν κι άλλη υπέρβαση στην Ευρώπη.

Ενδιάμεσα των δύο αγώνων με την Ντιναμό Κιέβου, ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί την ΑΕΚ, την Κυριακή στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης», σε ένα ματς που του δίνεται η δυνατότητα να αγκαλιάσει τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η πειραϊκή ομάδα με νίκη θα εκτοξεύσει στο +8 την βαθμολογική διαφορά από τους Κιτρινόμαυρους και ουσιαστικά θα τελειώσει αυτή την εκκρεμότητα. Με ισοπαλία στο ντέρμπι, θα παραμείνει η απόσταση ανάμεσα στις δύο ομάδες στο +5, άρα πάλι οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν τον πρώτο λόγο για τη δεύτερη θέση, ενώ με ήττα των τελευταίων, η διαφορά θα μειωθεί στο -2 και όλα θα είναι ανοιχτά.

Όμως, όπως έχουν εξελιχτεί τα πράγματα, μετά την ήττα στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός οφείλει να αντιδράσει και να εκπληρώσει τους δύο άμεσους στόχους του, δηλαδή την πρόκριση εις βάρος των Ουκρανών και της νίκης εναντίον της ΑΕΚ, που θα τους επιτρέψει να κάνουν πιο νωρίς τα σχέδιά τους για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης, υπάρχει και έξτρα κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές και τον Μαρτίνς εν όψει του αγώνα με τους Κιτρινόμαυρους, που είναι η πρώτη νίκη σε ντέρμπι μέσα στην περίοδο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς