19.1 C
Athens

«Bible Conspiracies»: Ο Χριστός ήταν Έλληνας (pic)

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ της Amazon «Bible Conspiracies», ο Ιησούς έχει «μπερδευτεί» με έναν Έλληνα φιλόσοφο, ο οποίος έζησε την ίδια εποχή και λέγεται ότι μπορούσε να επαναφέρει στη ζωή τους νεκρούς

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ της Amazon «Bible Conspiracies», ο Ιησούς έχει «μπερδευτεί» με έναν Έλληνα φιλόσοφο, ο οποίος έζησε την ίδια εποχή και λέγεται ότι μπορούσε να επαναφέρει στη ζωή τους νεκρούς.

Στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ οι περιγραφές για τη ζωή του Ιησού και τα θαύματα που έκανε, μπορεί να έχουν παρερμηνευτεί με εκείνα του ιεροκήρυκα Απολλώνιου του Τυανέα, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα υπάρχουν φυσικές ομοιότητες μεταξύ των δύο. Το ντοκιμαντέρ μάλιστα προχωρά παρακάτω και ταυτίζει τις δύο προσωπικότητες.

Το ντοκιμαντέρ δεν αμφισβητεί την ύπαρξη του Χριστού ως ιστορική φιγούρα. Ισχυρίζεται όμως ότι το πρόσωπο που περιγράφεται στην Καινή Διαθήκη ως υιός του Θεού ίσως είναι ο Απολλώνιος.

Και ο Απολλώνιος και ο Ιησούς ήταν ιεροκήρυκες και φαίνεται ότι έκαναν θαύματα κατά την διάρκεια του 1ου αιώνα. Στις απεικονίσεις τους φέρουν κοινά φυσικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Αυρήλιος δεσμεύθηκε να ανεγείρει ναούς και αγάλματα προς τιμήν του Απολλώνιου. Παράλληλα γίνονται αναφορές, κατά τις οποίες ο φιλόσοφος ανάστησε νεκρούς.

Οι αντιδράσεις στο ντοκιμαντέρ ήταν αναπόφευκτες, ένα από τα σχόλια ανέφερε: «Υπερβολικά μεροληπτική γνωμοδότηση… Καμία αντικειμενική ανάλυση. Ένα αίνιγμα πλαστών και των αβάσιμων εικασιών».

Άλλοι επικριτές αναφέρουν: «Οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ όχι μόνο δεν έχουν καμία πραγματική γνώση της Βίβλου, αλλά αναφέρονται σε αρκετούς μύθους, οι οποίοι όχι μόνο δεν είναι αποδεκτοί από τον Χριστιανισμό αλλά γίνονται αντικείμενο χλευασμού στους θεολογικούς κύκλους. Στο βίντεο, δεν υπάρχουν ειδικοί, ούτε θεολόγοι παρά μόνο ρητορικά ψέματα που συχνά διασπείρονται από επαναστάτες και άθεους».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς