22.1 C
Athens

Πήρε την απάντησή του ο Αμβρόσιος, παραμένει στη θέση του

Αφού περίμενε τις οδηγίες της Παναγίας για να αποφασίσει σχετικά με ενδεχόμενη παραίτησή του, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος δήλωσε ότι παραμένει στη θέση του

Τη συμβουλή της Παναγίας ήταν αποφασισμένος να ακολουθήσει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, σχετικά με το ενδεχόμενο παραίτησής του από τον επισκοπικό θρόνο.

Η απάντηση που πήρε ο μητροπολίτης σχετικά με την αποχώρηση από τη θέση του φαίνεται πως ήταν αρνητική, αφού δε σκοπεύει να αφήσει σύντομα τα καθήκοντά του:

«Οι κληρικοί έχουν χύσει αίμα για την Ελλάδα κι αυτό το αίμα δεν πληρώνεται με τίποτα. Ο διωγμός αυτός με πονάει πάρα πολύ κι αυτός είναι ο λόγος που κάμφθηκα από την παρουσία των ιερέων και δεν θα τους αφήσω. Θα μείνω να αγωνιστώ. Ήρθαν εδώ εβδομήντα ιερείς, να μην τους κάνω το χατίρι;

Επιθυμούσα να έχω περισσότερο χρόνο για προσευχή, να αφήσω τις τιμές και τις δόξες, να πάω στην Εκκλησία σαν χριστιανός να εκκλησιαστώ, να πάω σε ένα εξωκκλήσι να εξομολογήσω, να κάνω έργο ιεραποστολικό, ώστε να σταματήσω να ασκώ διοίκηση. Όμως οφείλω να σταθώ στο πλευρό των κληρικών αυτές τις ώρες».», δήλωσε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς