18 C
Athens

Η Cardi B έμεινε στην ιστορία των Grammys! (pics)

Μεταξύ των μεγάλων νικητών της βραδιάς των Grammy Awards κυριάρχησαν οι κυρίες της μουσικής βιομηχανίας

Μεταξύ των μεγάλων νικητών της βραδιάς ήταν η Kacey Musgraves, η Dua Lipa, η Cardi B και φυσικά η Lady Gaga. Φαίνεται πως κυριάρχησαν οι κυρίες στη χθεσινή βραδιά των Grammy Awards.

Η Cardi B είναι η πρώτη σόλο τραγουδίστρια  που κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο άλμπουμ ραπ μουσικής.

Η Βρετανίδα σταρ Dua Lipa κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου νέου καλλιτέχνη και σχολίασε την απίστευτη συμμετοχή τόσων γυναικών καλλιτεχνών στην κατηγορία. Στη συνέχεια δήλωσε: «Φαίνεται ότι φέτος πραγματικά κάναμε ένα σημαντικό βήμα».

Ο σχολιασμός αυτός ήταν ένα «καρφί» προς τον πρόεδρο τον Grammys, Neil Portnow, ο οποίος πέρσι για να απαντήσει στην κριτική για την έλλειψη γυναικών νικητών στα βραβεία, είχε δηλώσει ότι οι γυναίκες πρέπει να κάνουν ένα παραπάνω βήμα για να τις υπολογίζουν.

Στα φετινά βραβεία εμφανίστηκε στη σκηνή και απολογήθηκε: «Ο χρόνος που πέρασε μου θύμισε ότι όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με ένα ζήτημα, σου ανοίγει τα μάτια τόσο πολύ που σε κάνει να προσηλωθείς στο να φέρεις την αλλαγή».

Μεταξύ άλλων, ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία των βραβείων που οι γυναίκες κέρδισαν 5 από τα τοπ βραβεία των άλμπουμ – άλμπουμ της χρονιάς (Musgraves), καλύτερο ποπ άλμπουμ (Ariana Grande), καλύτερο άλμπουμ country (Musgraves), καλύτερο R&B άλμπουμ (H.E.R) και τέλος καλύτερο άλμπουμ ραπ η Cardi B.

Η Lady Gaga κέρδισε τρία βραβεία, μεταξύ αυτών η καλύτερη ποπ εκτέλεση του Joanne και το καλύτερο ποπ ντουέτο για το Shallow, από την ταινία «A Star is Born» που είναι υποψήφια για Όσκαρ.

Η διάσημη τραγουδίστρια, φανερά συγκινημένη, ευχαρίστησε τον Μπράντλεϊ Κούπερ, τον συμπρωταγωνιστή της και σκηνοθέτη, ο οποίος παρευρισκόταν στα βραβεία Bafta στο Λονδίνο. Η σταρ σχολίασε: «Εάν δείτε κάποιον που πονάει, μην γυρίσετε το βλέμμα σας αλλού».

Η Μισέλ Ομπάμα έκανε επίσης μια εμφάνιση έκπληξη, μιλώντας για τη δύναμη της μουσικής δίπλα στις Lady Gaga, Jada Pinkett-Smith, Jennifer Lopez και την Alicia Keys: «Η μουσική με βοηθούσε πάντα να διηγηθώ την ιστορία μου. Μας δείχνει ότι όλα αυτά είναι σημαντικά, κάθε ιστορία και κάθε φωνή, κάθε νότα κάθε τραγουδιού».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς