23.2 C
Athens

Μικρό διάλειμμα με καλοκαιρία πριν… ξανάρθει ο χειμώνας

Από την Τετάρτη ξεκινάει νέα κακοκαιρία, με θυελλώδεις ανέμους και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Μπορεί ο καιρός για σήμερα να προβλέπεται σχετικά καλός, όμως νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει την χώρα από το βράδυ της Τρίτης.

Οι ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης κατευθύνονται προς τα Βαλκάνια και θα επηρεάσουν τη χώρα μας από αύριο. Η θερμοκρασία θα παραμείνει περίπου 5 με 6 βαθμούς Κελσίου κάτω από τις φυσιολογικές τιμές μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα θα είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Την Τρίτη βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ θα χιονίσει στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά σε ένταση τα 7 μπoφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα βόρεια.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη η κακοκαιρία θα πλήξει όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Παρόμοια καιρικά φαινόμενα αναμένονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια. Οι άνεμοι τυπικά θα αγγίξουν τα 8 με 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει 7 με 8 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς