19.1 C
Athens

Απίστευτο, η Μπενφίκα… σκόρπισε με 10-0 τη Νασιονάλ (vid)

Οι «αετοί» πλησίασαν στο -1 από την πρωτοπόρο Πόρτο και αυτό έγινε με εντυπωσιακό τρόπο, βασικοί ήταν στον αγώνα οι Βλαχοδήμος και Σάμαρης

Μ’ ένα «τσουβάλι» γκολ φιλοδώρησε η Μπενφίκα τη Νασιονάλ για την 21η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος, καθώς οι «αετοί»… φιλοδώρησαν με 10 γκολ (10-0) την αντίπαλό τους με τους Οδυσσέα Βλαχοδήμο και Ανδρέα Σάμαρη να είναι στην ενδεκάδα.

Η ομάδα της Λισσαβώνας ήθελε τη νίκη για να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή και την Πόρτο (είχε φέρει 1-1 την Παρασκευή εκτός με την Πορτιμονένσε), αλλά οι «αετοί»… έκαναν «σκόνη και θρύψαλα» την άμυνα της Νασιονάλ, που φέτος είναι πιο αδύναμη.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως το 10-0 για την Μπενφίκα συνιστά την πιο μεγάλη τους νίκη στην Primeira Liga εδώ και 55 χρόνια, αφού το 1964 είχαν επικρατήσει με το ίδιο σκορ απέναντι στην Σεϊσάλ.

Από δύο γκολ πέτυχαν οι Σεφέροβιτς (21′, 27′) και Ζόνας (85′, 90), ενώ επίσης σκόραραν και οι Γκριμάλντο (1′), Φέλιξ (50′), Πίτσι (54′), Φέρο (56′), Ντίας (64′) και Σίλβα (88′). Αξίζει να επισημανθεί ότι τα επτά γκολ των «Αετών» μπήκαν σε διάστημα 40 λεπτών στο δεύτερο μέρος (50΄-90΄). Ο Ανδρέας Σάμαρης έγινε αλλαγή στο 62′.

Η σύνθεση της Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Φέρο, Γκριμάλδο, Πίζι, Σάμαρης (62′ Φλορεντίνο Λουίς), Γκαμπριέλ, Ράφα Σίλβα, Ζοάο Φέλιξ (67′ Κροβίνοβιτς), Σεφέροβιτς (72′ Ζόνας).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς