20.9 C
Athens

Εδραιώθηκε στην τετράδα ο Ατρόμητο, βυθίζεται… ο Λεβαδειακός (vid, pics)

Η ομάδα του Περιστερίου έφτασε στη νίκη με 1-0 με γκολ από τον Ενσικουλού στο 16' σε παιχνίδι που είχε λίγες φάσεις

Ένα γκολ από τον Ενσικουλού στο 16′ ήταν αρκετό για τον Ατρόμητο για να πάρει τη νίκη με 1-0 στο Περιστέρι κόντρα στον Λεβαδειακό και έτσι να εδραιωθεί στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Η ομάδα της Βοιωτίας παρέμεινε χαμηλά, ούσα στο -7 από τις θέσεις παραμονής, αλλά και την 13η, που οδηγεί σε μπαράζ. Η γηπεδούχος έπαιξε όσο… έπρεπε για να φτάσει στην επιτυχία, ελέγχοντας τον αγώνα, ενώ ο Λεβαδειακός, αν και «καιγόταν», απείλησε λίγες φορές, όντας καλά μπλοκαρισμένος από τον αντίπαλό του.

Ο Νταμίρ Κάναντι ξεκίνησε τον Ατρόμητο με 3-5-2. Στο τέρμα ήταν ο Μέγιερι, και στην άμυνα ήταν οι Χατζηισαΐας, Καρασαλίδης και Ρισβάνης. Τα τρία κεντρικά χαφ αποτέλεσαν οι Ούμπιδες, Μάντσον, Νάτσος, με τον Μπρούνο στα αριστερά και τον Ενσικουλού αριστερά. Στην επίθεση ξεκίνησαν ο Κουλούρης και ο Ουάρντα.

Ο Νίκος Καραγεωργίου προτίμησε το 3-4-3, με τον Μπάγιτς κάτω από το τέρμα, τους Αντιλέχου, Ρεκβιασβίλι και Τσαμπούρη στην άμυνα. Μπροστά τους σε ρόλους αμυντικών χαφ έπαιξαν οι Ζησόπουλος και Κονέ. Αριστερά ήταν ο Ντιόγκο και δεξιά ο Σαβαντογκό. Εσωτερικά και πιο μπροστά ήταν από αριστερά ο Γιακουμάκης και από δεξιά ο Στανόγεβιτς, με τον Μαρκόφσκι στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί στο 16′. Ο Ενσικουλού με ωραία προσπάθεια και σουτ μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Μπάγιτς και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Περιστερίου. Στη συνέχεια οι Βοιωτοί προσπάθησαν να κρατήσουν την μπάλα, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν πιο επικίνδυνοι. Στο 28′ κεφαλιά του Κουλούρη μπλόκαρε εύκολα ο Μπάγιτς, ενώ στο 40′ κεφαλιά του Χατζηϊσαΐα πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός προσπάθησε να αιφνιδιάσει και στο 50′ σουτ του Μελέγκ μπλόκαρε ο Μέγιερι. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και η μεγάλη φάση ήρθε από τον Ατρόμητο. Στο 63′, ο Κατράνης γύρισε στον Ενσικουλού και ο Μπάγιτς έσωσε την ομάδα του, σταματώντας τον αντίπαλό του, ενώ το ίδιο έκανε και με Κουλούρη στη συνέχεια. Στο 64′ απείλησε ξανά η ομάδα του Περιστερίου, με το δυνατό σουτ του Μάτσον να βγαίνει άουτ. «Απάντησε» στο 67′ η φιλοξενούμενη, όταν στο 67′ σουτ του Σαβαντογκό μπλόκαρε ο Μέγιερι. Μέχρι το 90′, όταν και ο Λεβαδειακός απείλησε με πολύ ωραίο σουτ του Νανγκίς από αριστερά, με την μπάλα να περνάει λίγο από το «γάμα», δεν είχαμε άλλη φάση. Έτσι, ο Ατρόμητος πέτυχε την δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ η ομάδα της Βοιωτίας, όπως είπαμε, έμεινε στο -7 από τις θέσεις παραμονής, αλλά και την 13η, που οδηγεί σε μπαράζ.

Διαιτητής: Τζοβάρας Γιώργος (Φθιώτιδας)
Κίτρινες: Ουάρντα, Χατζηισαΐας, Ούμπιντες

Οι συνθέσεις:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Καρασαλίδης, Χατζηισαΐας, Ούμπιντες, Ενσικουλού (84′ Μανούσος), Νάτσος, Μάντσον, Κουλούρης, Μπρούνο (74′ Μπουσουλάτζιτς), Ρισβάνης, Ουάρντα (60′ Κατράνης).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Αντιλέχου, Ντιόγκο, Τσαμπούρης, Ρεκβιασβίλι, Κονέ, Στανόγεβιτς (69′ Νανγκίς), Ζησόπουλος, Μάρκοβσκι, Σαβαντογκό (86′ Λιάγκας), Γιακουμάκης (24′ Μέλεγκ).

Ατρόμητος

Ενσικουλού, Ατρόμητος, πανηγυρική

Ατρόμητος. Λεβαδειακός

Ατρόμητος. Λεβαδειακός

Ατρόμητος. Λεβαδειακός

Ατρόμητος. Λεβαδειακός

Κάναντι, Καραγεωργίου, Ατρόμητος, Λεβαδειακός

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς