21.4 C
Athens

Με Λιβάγια και… Βρέσκα λύγισε τους Κρητίκαρους η ΑΕΚ (vid)

Για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μέρες, η ΑΕΚ χρειάστηκε σοβαρή διαιτητική βοήθεια προκειμένου να πάρει τη νίκη - «Θύμα» της αυτή τη φορά ο μαχητικός ΟΦΗ (1-0)

Μια συνεργασία του Αλμπάνη με τον Λιβάγια έφερε το νικητήριο γκολ για την ΑΕΚ, τίποτε όμως δεν θα ήταν ίδιο αν η διαιτησία του Βρέσκα δε θύμιζε Σιδηρόπουλο. Με ένα καθαρό πέναλτι που δε δόθηκε στον ΟΦΗ στο 2′, οι Κρητικοί έπεσαν ηρωικά στο ΟΑΚΑ παρότι ο εκνευρισμός τους για ολόκληρο το πρώτο μέρος ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής…

Το παιχνίδι φάνηκε εξ΄αρχής πως θα κυλήσει σε χαμηλό τέμπο. Οι φάσεις ελάχιστες μπροστά από τις δύο εστίες, με τον εκνευρισμό να είναι έντονος λόγω του καθαρού πέναλτι που δεν δόθηκε στον ΟΦΗ στο 2′.

Αλμπάνης η… αναγκαστική και χρυσή αλλαγή

Ο Μανόλο Χιμένεθ είδε τον Χουλτ να αποχωρεί τραυματίας στο 12′, ωστόσο, ο Αλμπάνης που πέρασε αλλαγή, μεταμόρφωσε προς το καλύτερο την Ένωση. Ιδιαίτερα κινητικός από τα αριστερά, συμμετοχή στις (λιγοστές) φάσεις της ΑΕΚ και ασφαλώς ασίστ στο γκολ του Λιβάγια στο 37′.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έκανε ωραία ενέργεια και παράλληλο γύρισμα προς τον Λιβάγια και ο Κροάτης με ένα απλό… σπρώξιμο της μπάλας, έκανε το 1-0 για την Ένωση. Μάλιστα, προσπάθησε και ο ίδιος να σκοράρει στο 45′, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Στρέζου.

Τους πήρε ο… ύπνος

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός έπεσε ακόμα περισσότερο με τις μοναδικές καλές στιγμές να καταγράφονται στο πρώτο δεκάλεπτο (45-55′). Ο Αλμπάνης δοκίμασε ένα σουτ που πέρασε άουτ, ενώ οι Κυριακίδης και Γιακουμάκης, απείλησαν για τον ΟΦΗ, αλλά τα σουτ τους πέρασαν εκτός της εστίας του Μπάρκα.

Ο Χάιμε Βέρα επιχείρησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του περνώντας στο παιχνίδι τον Βραζιλιάνο επιθετικό Φερέιρα που έδωσε ενέργεια στην ομάδα του. Αυτό που έλειψε από τον ΟΦΗ (ο οποίος είχε την κατοχή της μπάλας στο δεύτερο ημίχρονο), ήταν μια καλή τελική πάσα.

Η ΑΕΚ άφησε ηθελημένα την μπάλα στους Κρητικούς και αμύνθηκε αρκετά καλά. Ωστόσο, στην αντεπίθεση δεν μπόρεσε να κάνει κάτι, καθώς Μιχόγεβιτς και Παπάζογλου έκοψαν τις ελάχιστες προσπάθειες που επιχείρησε η Ένωση.

Μοναδική καλή στιγμή αυτή στο 91′, όταν ο Λιβάγια επιχείρησε να σκοράρει στην κλειστή γωνία του Στρέζου, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ κράτησε το σκορ στο 1-0.

Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει δυσαρεστημένους τους Κρητικούς που θα μπορούσαν να έχουν αποσπάσει έστω την ισοπαλία (αν το… ήθελε και ο Βρέσκας στο 2′), ενώ ο Χιμένεθ πραγματοποίησε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του κατά την επιστροφή του στην ΑΕΚ και πρώτη στο πρωτάθλημα (1-0).

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση:


ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
Μπάρκας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Οικονόμου, Χουλτ (12′ Αλμπάνης), Σιμόες, Μάνταλος, Κλωναρίδης (62′ Κρίστιτσιτς), Γκάλο, Μπογέ (83′ Γιαννιώτας), Λιβάγια.

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Κυριακίδης, Νάστος (74′ Σακόρ), Ναμπί, Νέιρα (59′ Φερέιρα), Βας, Γιακουμάκης (74′ Βουό).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς