18.6 C
Athens

Ο Αμβρόσιος περιμένει οδηγίες από την Παναγία για το αν θα παραιτηθεί

«Περιμένω από τη Μητέρα του Κυρίου μας να μου δείξει την πορεία που πρέπει να ακολουθήσω», είπε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος για το ενδεχόμενο παραίτησής του

Τον προβληματισμό του σχετικά με το αν πρέπει να παραμείνει στον μητροπολιτικό θώκο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας εξέφρασε ο μητροπολίτης Αμβρόσιος, σε ομιλία του στον Ιερό Ναό Παναγίας Τρυπητής στο Αίγιο.

Ο μητροπολίτης πρόσφατα κρίθηκε ένοχος για δημόσια υποκίνηση σε ρατσιστική βία ή μίσος και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος για το ομοφοβικό κείμενο που δημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο με τίτλο «Αποβράσματα της κοινωνίας σήκωσαν κεφάλι! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια φτύστε τους!».

Απευθυνόμενος στους πιστούς είπε ότι ζήτησε τη βοήθεια της Παναγίας, προκειμένου να τον συμβουλέψει αν πρέπει να παραιτηθεί ή όχι. «Έχω συνηθίσει στην ταπεινή μου ζωή όταν έχω σοβαρά προβλήματα να τα κάνω ένα “πακετάκι” και να τα εναποθέτω στα πόδια της Παναγίας μας, παρακαλώντας Την να μου δώσει λύσεις», είπε ο μητροπολίτης.

«Όταν λοιπόν την περασμένη Παρασκευή οι ιερείς τής Αιγιάλειας με επισκέφθηκαν στο Επισκοπείο και μου ζήτησαν να αναβάλω την παραίτησή μου, πρότεινα να έρθουμε στην πολιούχο μας, Παναγία Τρυπητή, και να προσευχηθούμε για να μας δώσει την λύση. Απόψε έβαλα αυτό το “πακετάκι” στα πόδια Της και Της ζήτησα να μου πει τι να κάνω. Η πορεία των πραγμάτων θα δείξει».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς