15 C
Athens

«Καίγεται» το Τορίνο, τα… σπάνε όλα οι αναρχικοί

Απίστευτες σκηνές βίας στην πόλη του ιταλικού βορρά, με συγκρούσεις με την αστυνομία, μετά από διαμαρτυρία λόγω επέμβασης των αρχών σε κτήριο όπου έβρισκαν άσυλο αναρχικοί

Πολεμικό σκηνικό επικρατεί στο Τορίνο τις τελευταίες ώρες, με σκληρές συγκρούσεις ανάμεσα σε αναρχικούς και την αστυνομία. Υπάρχουν τραυματίες, κάποιοι είναι σοβαρά, ενώ θέση πήρε και η κυβέρνηση, μέσω του Ματέο Σαλβίνι.

Οι αναρχικοί «καίνε» τα πάντα στην πόλη του ιταλικού βορρά, κάνοντας επιθέσεις και σε λεωφορεία. Όλα ξεκίνησαν από μια διαμαρτυρία χιλιάδων ανθρώπων, λόγω της επέμβασης των αρχών και της αστυνομίας σε συγκεκριμένο κτήριο της πόλης, προκειμένου να συλληφθούν έξι άτομα. Μιλάμε για κτήριο στο οποίο από το 1995 έβρισκαν άσυλο αναρχικοί.

Η πορεία ξεκίνησε στις 16:οο στην Piazza Castello και μετά από δυο ώρες είχαμε επεισόδια με φωτιές σε κάδους απορριμάτων. Αργότερα επενέβη η αστυνομία με δακρυγόνα και η κατάσταση ξέφυγε. Η πυροσβεστική προσπάθησε να διαλύσει τον κόσμο ρίχνοντας νερό. Μια ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε και σε λεωφορεία με κόσμο. Υπήρχαν πάνω από 10 τραυματίες, ο ένας σοβαρά.

«Γι’ αυτούς τους εγκληματίες τα πάντα έχουν τελειώσει. Θα μπουν όλοι στη φυλακή», είπε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι.

Στο παρελθόν έχουν σημειωθεί ξανά συγκρούσεις της αστυνομίας με ακροαριστερούς και αναρχικούς διαδηλωτές στο Τορίνο, ειδικά την ημέρα της Πρωτομαγιάς, αλλά αυτή τη φορά η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει.

Δείτε σχετικά βίντεο:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς