18.2 C
Athens

Ο μετρημένος Μαρτίνς και η μεταμόρφωση του Ολυμπιακού

Διαβάζοντας τις δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου της προετοιμασίας του Ολυμπιακού καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό και φιλόδοξο προπονητή με ποδοσφαιρικές αρχές που ταιριάζουν απόλυτα με αυτές του συλλόγου που εκπροσωπεί.
Μπορεί η προετοιμασία να ξεκίνησε πριν λίγες εβδομάδες, ωστόσο ας μην ξεχνάμε πως ο προπονητής του Ολυμπιακού βρίσκεται στη χώρα μας από τον Απρίλιο. Φαίνεται πως έχει προσαρμοστεί πλήρως, γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα του και έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις από τους παίκτες του.
Όπου σταθεί και όπου βρεθεί τονίζει πως ο δικός του Ολυμπιακός θέλει να έχει την κατοχή της μπάλας και να είναι μια πολύ επιθετική ομάδα. Χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς τυμπανοκρουσίες και υποσχέσεις μας παρουσίασε, στα δύο πρώτα φιλικά, μια πρώτη εκδοχή της ομάδας που θέλει ο ίδιος να φτάξει. Πίεση ψηλά, ομαδικό πνεύμα, συνεργασίες και συγκέντρωση σε όλους τους τομείς του παιχνίδιου ήταν τα κυριάρχα στοιχεία. Όπως τόνισε ο ίδιος περιμένει 3-4 προσθήκες ακόμα, όχι για να προσθέσει ποιότητα, αλλά εμπειρία μιας και η σεζόν θα είναι αρκετά μεγάλη. Επίσης στάθηκε στη σημασία των νικών ακόμα και σε αυτά τα πρώτα φιλικά παιχνίδια και αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής στον κόσμο σε καμία ηλικία και σε κανένα επίπεδο που να μπαίνει στο γήπεδο και να μην τον ενδιαφέρει να νικήσει. Αυτό το “στα φιλικά δεν μετράει αποτέλεσμα” είναι, νομίζω, μια από τις μεγαλύτερες μπαρούφες που κυκλοφορεί στο ποδόσφαιρο.
Το αποτέλεσμα μετράει πάντα, σου δίνει ψυχολογία και πίστη πως όταν κάνεις την δουλειά σου σωστά θα πάρεις αυτό που θέλεις. Ωστόσο για τον προπονητή του Ολυμπιακού είναι σαφές πως δεν μετράει μόνο το αποτέλεσμα αλλά και ο τρόπος που θα έρθει αυτό. Και η αλήθεια είναι πως έχει λείψει και από τον κόσμο να δει την ομάδα του να τον γεμίζει με το ποδόσφαιρο που παίζει.
Είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά τα πρώτα δείγματα και αγωνιστικά και πνευματικά είναι άκρως ενθαρρυντικά για τον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς.
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς