18.9 C
Athens

Πανωλεθρία στην Πόλη, όπως όλη τη χρονιά

Ο Παναθηναϊκός έγινε παιχνιδάκι στα χέρια της Φενέρ (85-66) και το χειρότερο είναι ότι σε κανένα σημείο του ματς δεν μπόρεσε να γίνει ανταγωνιστικός. Οι πράσινοι οφείλουν να αναζητήσουν νέους στόχους για το υπόλοιπο της σεζόν

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο ήταν κατώτερη των περιστάσεων για ακόμα ένα παιχνίδι εκτός έδρας. Αυτή τη φορά ήταν η Φενέρ, η οποία κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και έκανε την οκτάδα… μακρινό όνειρο για τους «πράσινους» (85-66).

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι στην «Ulker Arena», με τον Ντεσόν Τόμας να βάζει γρήγορα-γρήγορα ένα τρίποντο και τον Παπαπέτρου να ακολουθεί. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με με 2-8 στο πρώτο τρίλεπτο.

Όμως, ο Ντατόμε έβαλε ένα πολύ δύσκολο καλάθι με βήμα πίσω και ο Νίκολο Μέλι με σουτ από τη περιφέρεια μείωσε τη διαφορά. Ένα πολύ δυναμικό κάρφωμα του Ντουβερίογλου έβαλε για πρώτη φορά μπροστά τους Τούρκους με 14-13, με το ελληνικό προβάδισμα να επανέρχεται γρήγορα από τον Τόμας.

Ακολούθησε ένα μικρό σερί 8-0 από τη Φενέρ με τα σουτ των Μαχμούτογλου-Μέλι και το δίποντο του Λοβέρν και τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην περιφερειακή άμυνα. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με ένα σουτ του Πέιν από τα 5 μέτρα και την Φενέρ να βρίσκεται στο +6 (24-18).

Στη δεύτερη περίοδο, ένα εντυπωσιακό μπλοκ του Παπαπέτρου στον Κάλινιτς σε συνδυασμό με το δίποντο του Καλάθη στο transition έφερε τη διαφορά ξανά στους 3 (25-22) και τον Ομπράντοβιτς να καλεί άρον-άρον τάιμ άουτ.

Στο μεσοδιάστημα, τραυματίστηκε ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος αποχώρησε κουτσαίνοντας από το γήπεδο και έβαλε έναν ακόμα «μπελά» στο κεφάλι του Πιτίνο  με τη Φενέρ να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού (33-26).

Με τον Παναθηναϊκό να μην βελτιώνεται και να ρίχνει κατακόρυφα την απόδοσή του στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, η διαφορά ανέβηκε ξαφνικά στο +19 (48-29), με τους «πράσινους» να πετυχαίνουν μόλις 11 πόντους στη δεύτερη περίοδο  και με αλλεπάλληλα λάθη.

Η Φενέρ ήταν αρκετά εύστοχη στα σουτ τριών πόντων 6/13 (46%) και 64% στα δίποντα, ενώ το κύριο όπλο των γηπεδούχων ήταν η πιεστική άμυνα στη μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να έχει πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία με τους Γκούντουριτς-Μέλι-Ντατόμε να δημιουργούν συνεχώς προβλήματα στη ρακέτα των φιλοξενούμενων.

Οι πράσινοι ήθελαν ένα ξέσπασμα για να επιστρέψουν στο παιχνίδι, όμως το σκοράρισμα ερχόταν με το «σταγονόμετρο» και η ενέργεια που έβγαζε η ομάδα του Ομπράντοβιτς δεν άφηνε περιθώρια.

Το επιμέρους 15-17 της τρίτης περιόδου, έριξε τη διαφορά στους 17 και με βάση την εικόνα του παιχνιδιού η Φενέρ είχε «εγκλωβίσει» τον Ρικ Πιτίνο και τους παίκτες του.

Στη κρίσιμη περίοδο, ο Έρικ Γκριν ήταν καταιγιστικός και ξεκίνησε με 9 σερί πόντους για να διαμορφώσει το 72-46 και στο +26. Στη πραγματικότητα, η ψυχολογία των φιλοξενούμενων βρισκόταν στα «τάρταρα» και έδειχναν παραδομένοι απέναντι στο σύνολο του Ζοτς.

Ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 4 πόντους μετά από 5 λεπτά στη τελευταία περίοδο, δείγμα της ψυχρολουσίας που επικρατούσε. Η ζώνη του Πιτίνο ήταν εμφανές ότι δεν απέδωσε, με την Φενέρ να έχει 12 τρίποντα μετά από 36 λεπτά αγώνα.

Με κάποια δίποντα του εκπληκτικού Κιλπάτρικ και του Ντεσόν Τόμας, η διαφορά επανήλθε στο +23 (83-60). Το επιμέρους σερί στη τελευταία περίοδο έφτασε στο 22-20, με τους Τούρκους να οδηγούν τον Παναθηναϊκό σε ακόμα μια εκτός έδρας ήττα.

Κορυφαίος για τη Φενέρ ήταν ο Μέλι με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ για τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Σον Κιλπάτρικ με 19 πόντους.

Πλέον, η οκτάδα δυσκολεύει πολύ για το «τριφύλλι» που δεν κατάφερε να υψώσει ανάστημα απέναντι στη Φενέρ. Η σεζόν φυσικά και δεν έχει τελειώσει και πρέπει κάθε παιχνίδι να αντιμετωπίζεται ξεχωριστά.

Η βαθμολογία είναι αμείλικτη, αλλά ποτέ δεν ξέρεις…

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 48-29, 63-46, 85-66

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς