16.1 C
Athens

Η Premier League σέβεται τον κόσμο: Μπήκε «φρένο» στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων

Στην Αγγλία συνεχίζεται και ο «πόλεμος» κατά των ρατσιστικών φαινομένων, δείτε τι συνέβη με τον Σαλάχ

Θέματα με τις τιμές των εισιτηρίων έχουν και οι σύλλογοι της Premier League και στην Αγγλία οι ομάδες έχουν σε προτεραιότητα τον κόσμο τους και σέβονται τους φιλάθλους τους. Το λέμε αυτό, διότι οι ομάδες της Premier League συμφώνησαν ομόφωνα να διατηρήσουν το ανώτατο όριο των 30 λιρών (38,91 δολάρια) στις τιμές των εισιτηρίων των εκτός έδρας αγώνων, για τις επόμενες τρεις σεζόν, στη διάρκεια της μηνιαίας συνάντησή τους στο Λονδίνο, την Πέμπτη (7/02).

Σημειώνεται πως το ανώτατο όριο συμφωνήθηκε αρχικά το 2016 μετά από εκστρατείες που έκαναν διάφορες ομάδων στο Νησί. Μέσα σ’ αυτές ήταν και η ομοσπονδία υποστηρικτών ποδοσφαίρου (FSF), ζητώντας ένα όριο 20 λιρών. Αυτή η κίνηση ονομάστηκε τότε «Πρωτοβουλία των Είκοσι».

«Όλοι οι σύλλογοι γνωρίζουν την κρισιμότητα της στήριξης των οπαδών στα εκτός έδρας ματς, έτσι ώστε να δημιουργήσουν την καλύτερη δυνατή ατμόσφαιρα στους αγώνες και να αναγνωρίσουν τα πρόσθετα έξοδα ταξιδιού που συχνά συνεπάγονται όταν ακολουθούν μια ομάδα μακριά από την έδρας της», αναφέρει η δήλωση της διοργανώτριας αρχής του αγγλικού πρωταθλήματος.

Στη δήλωση αυτή, η Premier League αναφέρει ακόμη πως η συμμετοχή στα γήπεδα είχε φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ τις τελευταίες τέσσερις σεζόν, με το 96% των εισιτηρίων να πωλούνται για τις αναμετρήσεις της Premier League. Μιλάμε, βέβαια, για ένα πρωτάθλημα που έχει απίστευτη προβολή, είναι δημοφιλές εντός και εκτός του Νησιού και τα γήπεδα είναι γεμάτα.

Ο βρετανικός Τύπος ανέφερει ότι οι ομάδες ενημερώθηκαν επίσης για την αναζήτηση του αντικαταστάτη του Ρίτσαρντ Σκούνταμορ. Πρόκειται για τον άνθρωπο που καθόταν στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Premier League. Αρχικά είχε διαρρεύσει ότι αυτή θα ήταν η Σουζάνα Ντάινατζ, ωστόσο, τον περασμένο Δεκέμβριο ενημέρωσε τους ιθύνοντες της διοργανώτριας αρχής ότι άλλαξε γνώμη και δεν θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα.

****

Στην Αγγλία συνεχίζουν να έχουν φαινόμενα ρατσιστικών συμπεριφορών και προσπαθούν να τις πολεμήσουν. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες η Γουέστ Χαμ ερευνά το βίντεο που δείχνει ρατσιτσική επίθεση στον Μοχάμεντ Σαλάχ. Είναι χαρακτηριστικό πως η αστυνομία έχει επίγνωση του περιστατικού και ερευνά, επίσης, την υπόθεση.

Αυτό το βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει έναν φίλαθλο να επιτίθεται με ρατσιστικά σχόλια εναντίον του Αιγύπτιου άσου της Λίβερπουλ, στη διάρκεια της αναμέτρησης της περασμένης Δευτέρας με τα «σφυριά»…

Ο στράικερ των «κόκκινων» τραβήχτηκε σε βίντεο από κινητό τηλέφωνο από την πλευρά των οπαδών της Γουέστ Χαμ, ενώ ετοιμαζόταν να εκτελέσει το κόρνερ. Σ’ αυτό το βίντεο γίνεται αναφορά για την μουσουλμανική θρησκεία του διεθνούς άσου.

«Εμμένουμε στην πολιτική μηδενικής ανοχής σε οποιαδήποτε μορφή βίαιης ή καταχρηστικής συμπεριφοράς» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος του Λονδίνου και συνεχίζει: «Είμαστε ένας αμιγώς ποδοσφαιρικός σύλλογος. Όποιος έχει διαπράξει αδίκημα θα δοθούν τα στοιχεία του στην αστυνομία και θα αντιμετωπίσει την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδό μας για πάντα. Δεν υπάρχει χώρος για τέτοιου είδους συμπεριφορές στην έδρα μας».

Ο χρήστης που δημοσίευσε το βίντεο στο Twitter δήλωσε: «Αηδίασα από αυτό που άκουσα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν αξίζουν καμιά θέση στην κοινωνία μας, πόσο μάλλον σε ποδοσφαιρικούς αγώνες».

Κατηγορίες της FA για ρατσιστική συμπεριφορά

Θέματα με ρατσιστική συμπεριφορά είχαμε στην Αγγλία και σε αγώνα γυναικών. Η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (FA) κατηγόρησε, μάλιστα, τη Σόφι Τζόουνς της Σέφιλντ Γιουνάιτε Γιουνάιτεντ για ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον της Ρενέ Εκτορ της Τότεναμ, κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού τον περασμένο μήνα, στις 6 Ιανουαρίου.

Όπως έγινε γνωστό η FA ξεκίνησε έρευνα μετά από την ανάρτηση της Έκτορ στο Twitter ότι είχε ακούσει να της απευθύνεται με «θορύβους μαϊμού» μία παίκτρια της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Η FA έκανε γνωστό ότι η Τζόουνς παραβίασε τον κανονισμό που υπάρχει σχετικά με τη συμπεριφορά παίκτη ή παίκτριας κατά την διάρκεια ενός αγώνα. Η ομάδα της Σέφιλντ δήλωσε ότι συνεργάστηκε πλήρως με την έρευνα πριν εκδοθεί η κατηγορία, και βρίσκεται εν αναμονή της επίσημης ακροάσεως της FA. Η Τζόουνς θα πρέπει να έχει στείλει την απολογία της μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

«Ο σύλλογος συνεργάζεται στενά και θα ήθελε να επαναλάβει ότι δεν αποδέχεται τον ρατσισμό ή οποιαδήποτε μορφή διακρίσεων», ανακοίνωσε η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς