18.2 C
Athens

Ξεκινά η δίκη Γιακουμάκη

Ξεκινά σήμερα η πολύκροτη δίκη των εννέα Κρητικών για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων θα καθίσουν σήμερα οι εννέα άνδρες που κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο 20χρονος Κρητικός εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 από τη Γαλακτοκοµική σχολή Ιωαννίνων, όπου σπούδαζε, και βρέθηκε νεκρός στις 15 Μαρτίου, με τραύματα από μαχαίρι.

Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι ουδέποτε βιαιοπράγησαν σε βάρος του θύματος, ισχυριζόμενοι πως έχουν υποστεί οι ίδιοι bullying, από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έχουν καταγραφεί συνολικά 23 περιστατικά κακοποίησης του Γιακουμάκη, εντός και εκτός της Γαλακτοκοµικής σχολής Ιωαννίνων, από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015.

Σε δήλωσή τους στην εφημερίδα «Πατρίς» οι δικηγόροι των κατηγορουμένων υποστηρίζουν πω: «Εδραία πεποίθηση της υπεράσπισης των κατηγορουμένων είναι ότι δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα. Όλοι οι κρητικής καταγωγής κατηγορούμενοι, οι οποίοι αναμένεται να δικαστούν στις 8 Φεβρουαρίου, είναι παιδιά άριστων οικογενειών που δεν έχουν δώσει ποτέ δικαίωμα για σχόλια και παρατηρήσεις.

Το πραγματικό μπούλινγκ το έχουν υποστεί τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους από την ώρα που έγινε γνωστή η ατυχής ποινική εμπλοκή τους. Παρόλα αυτά οι ίδιοι δεν θεωρούν υπεύθυνο τον Βαγγέλη ή την οικογένειά του για όλη αυτήν την ταλαιπωρία, κατανοώντας ότι αυτή εκπορεύεται από εξωδικαστικά κέντρα διαμόρφωσης συνειδήσεως. Τα παιδιά εκφράζουν τη λύπη και τη συντριβή τους για την απώλεια του φίλου τους, τον οποίο διατηρούν στην καρδιά τους με τις καλύτερες αναμνήσεις».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς