27.5 C
Athens

Τα πλάνα του Μαρτίνς για το ματς με τον ΠΑΟΚ

Ο Πορτογάλος τεχνικός φέρεται να είναι σε δίλημμα για δύο θέσεις της ενδεκάδας ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Ο Πέδρο Μαρτίνς φαίνεται να έχει καταλήξει στους εννέα από τους έντεκα ποδοσφαιριστές για το αρχικό σχήμα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Οι επιλογές του τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με την αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς Κυπέλλου με τη Λαμία, την ενδεκάδα που παρέταξε, τον χρόνο συμμετοχής κάποιων παικτών, τις αλλαγές που πραγματοποίησε, έδειξαν τις προθέσεις του για τον αγώνα στην Τούμπα.

Ο Σα θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Τοροσίδης δεξιά στην άμυνα, καθώς ο Ελαμπντελαουί είναι τραυματίας (ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα και προσπαθεί να προλάβει τον πρώτο αγώνα με την Ντιναμό Κιέβου στο Καραϊσκάκης), ο Κούτρης αριστερά και στα στόπερ οι Σισέ και Βούκοβιτς. Ο ένας κεντρικός χαφ θα είναι ο Γκιλιέρμε και τη δεύτερη θέση διεκδικούν οι Νάτχο και Καμαρά. Στα πλάγια της επίθεσης θα αγωνιστούν ο Ποντένσε και ο Χριστοδουλόπουλος, ενώ ο Φορτούνης θα είναι πίσω από τον Γκερέρο ή τον Χασάν.

Σχετικά με τη θέση του σέντερ φορ, αλλά και εκείνη του δεύτερου κεντρικού μέσου, όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στην προπόνηση το Σάββατο, δηλαδή λίγες ώρες πριν «πετάξει» η αποστολή του Ολυμπιακού για τη Θεσσαλονίκη. Δεν αποκλείεται, πάντως, ο Πορτογάλος τεχνικός να κρατήσει σε εγρήγορση και αγωνία τους τέσσερις παίκτες μέχρι το πρωί της Κυριακής.

Όσον αφορά τα χαφ, ο Καμαρά έχει περισσότερα τρεξίματα, βοηθάει περισσότερο ανασταλτικά, όμως από την άλλη, ο Νάτχο έχει καλύτερη απόδοση το τελευταίο διάστημα και γνωρίζει τις συνθήκες ενός ντέρμπι στην Τούμπα.

Στην επίθεση, ο Γκερέρο πήρε περισσότερες ανάσες (αγωνίστηκε ένα 25λεπτο στην Λαμία) σε σχέση με τον Χασάν, είναι πιο μαχητικός, με αρκετά τρεξίματα και πιέζει τα αντίπαλα μπακ.

Ωστόσο, ο Αιγύπτιος σέντερ φορ έχει πετύχει 3 γκολ στα 5 τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού και ήταν εκείνος που είχε παίξει βασικός εναντίον του Άρη, στο «Κλ. Βικελίδης», σκοράροντας και χαρίζοντας τη νίκη στους Ερυθρόλευκους. Όπως ήταν βασικός, επίσης, στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στον α΄ γύρο του πρωταθλήματος, στα οποία είδε τα σουτ του να σταματούν δύο φορές στα δοκάρια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς