24.2 C
Athens

Ο προημιτελικός του Σιδηρόπουλου! (vid)

Σε ένα ματς χωρίς φάσεις, χωρίς μεγάλη ένταση συνεπώς με μέτριο συντελεστή δυσκολίας, ο Σιδηρόπουλος και οι βοηθοί του τα έκαναν «μαντάρα». Η ΑΕΚ πέρασε από το Περιστέρι (0-1) με πέναλτι εκτός περιοχής και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει ένα μεγάλο αποτέλεσμα στο Περιστέρι (0-1), με τον διαιτητή της αναμέτρησης να μην καταλογίζει καθαρό πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων και να δίνει πέναλτι εκτός περιοχής στην ΑΕΚ.

Παίρνουμε την καλοπροαίρετη εκδοχή λοιπόν, δηλαδή και τα δύο λάθη να είναι ανθρώπινα. Για ποιο ποδόσφαιρο και για ποια απονομή δικαιοσύνης μπορούμε να μιλήσουμε όταν σε ένα ματς χωρίς φάσεις και χωρίς μεγάλο συντελεστή δυσκολίας, γίνονται δύο τεράστια λάθη που ξεκάθαρα διαμορφώνουν αποτέλεσμα.

Ξεκίνημα με απρόοπτα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με «αναποδιές» για την Ένωση, με τον Τσιγκρίνσκι να αποχωρεί τραυματίας μόλις επτά λεπτά μετά την έναρξη. Ο Μανόλο Χιμένεθ στο ντεμπούτο του αναγκάστηκε να κάνει άμεσα αναγκαστική αλλαγή με τον Τσόσιτς να περνάει στον αγωνιστικό χώρο.

Χέρι-πέναλτι που δεν δίνεται στον Ατρόμητο

Στο 28′ ο Χουλτ βρήκε τη μπάλα αντικανονικά με το χέρι σε μια προσπάθεια του Κωτσόπουλου, με τον Σιδηρόπουλο να μη καταλογίζει κάτι. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διεθνή ρέφερι για τη φάση.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Σουηδός αμυντικός έκανε ένα εξαιρετικό γύρισμα από τα αριστερά και ο Μπογιέ με μια ωραία περιστροφή πλάσαρε, με την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω.

Τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα σουτ του Μπρούνο, το οποίο έφυγε εκτός εστίας.

Έσβησαν τα φώτα…

Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, έσβησαν απροσδόκητα οι προβολείς πάνω από τα δημοσιογραφικά στο στάδιο του Περιστερίου και το παιχνίδι διακόπηκε για είκοσι λεπτά, μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος.

Πέναλτι εκτός περιοχής που όμως…δόθηκε

Στο 83΄ ο Αλμπάνης ανατράπηκε από τον Καρασαλίδη και ο Σιδηρόπουλος έδειξε την «άσπρη βούλα». Όμως, η ανατροπή είχε γίνει εκτός περιοχής με τον διαιτητή να παίρνει λανθασμένη απόφαση και τον πρώτο βοηθό να μην τον ενημερώνει με σχετική υπόδειξη.

Ο Πόνσε εκτέλεσε το πέναλτι και ευστόχησε για να γράψει το 0-1 για την «Ένωση», πετυχαίνοντας ένα πολύ σημαντικό γκολ για την έκβαση της σειράς.

Ο Αργεντίνος επιθετικός της ΑΕΚ, σε μια διεκδίκηση με τον Καρασαλίδη χρησιμοποίησε άτσαλα τον αγκώνα του και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες στο 88′.

Στο 97′ ο Μάντσον έκανε ένα σουτ έξω από τη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Άλεφ και κατέληξε στην «αγκαλιά» του Μπάρκα.

Με το παιχνίδι να έχει 24 λεπτά καθυστερήσεις, ο Ατρόμητος πίεζε για την ισοφάριση, αλλά και η κεφαλιά του Χατζηισαΐα είχε τελικό αποδέκτη τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

Στο 110′ ο Λιβάγια έκανε ένα ευθύβολο απευθείας φάουλ, δίχως να απειλήσει ιδιαίτερα τον Θεοδωράκη.

Ξεκάθαρο βήμα πρόκρισης

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το παιχνίδι ήταν πολύ υποτονικό και δεν είχε κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Πλέον, η Ένωση έχει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης έναντι του Ατρομήτου, καθώς κράτησε το «μηδέν» στα μετόπισθεν και πέτυχε το υπερπολύτιμο εκτός έδρας γκολ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Μπρούνο, Κορτ (91′ Μάντσον), Μπουσουλάτζιτς, Μανούσος (78′ Μανούσος), Ουάρντα, Κωτσόπουλος.

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι (10′ Τσόσιτς), Χουλτ, Αλέφ, Σιμόες, Λιβάγια (114′ Κλωναρίδης), Γκάλο, Μπογέ (81′ Μπογιέ), Πόνσε

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς