22.5 C
Athens

Έλληνες πολίτες οι ψαράδες που έσωσαν κόσμο στο Μάτι

Οι τρεις αλιείς, οι οποίοι τη νύχτα της 23ης Ιουλίου έσωσαν δεκάδες ανθρώπους που είχαν πέσει στη θάλασσα στο Μάτι εξαιτίας της πυρκαγιάς, είναι επίσημα Έλληνες πολίτες

Οι τρεις ψαράδες, οι οποίοι τη νύχτα της 23ης Ιουλίου έσωσαν δεκάδες ανθρώπους που είχαν πέσει στη θάλασσα στο Μάτι εξαιτίας της πυρκαγιάς, είναι πλέον Έλληνες πολίτες. Απονεμήθηκε στους τρεις ψαράδες και επίσημα η ελληνική υπηκοότητα σε ένδειξη αναγνώρισης της αυτοθυσίας τους.

Ορκίστηκαν σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώπιον του ειδικού γραμματέα Ιθαγένειας, Λάμπρου Μπαλτιώτη.

Οι τρεις αλιείς είναι ο 50χρονος Εμάντ Ελ Χαμίστ από την Αίγυπτο, ο 46χρονος Μαχμούντ Μεσαφέρ, επίσης από την Αίγυπτο και τέλος ο 35χρονος Έρβιν Τζέκα από την Αλβανία.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή την ορκωμοσία των ψαράδων, σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook έγραψε: «Μέρα μεγάλης χαράς η σημερινή. Καλωσορίζουμε ως πλήρη και ισότιμα μέλη της Ελληνικής Πολιτείας τον Ervin Xheka, τον Mahmod Mesafer και τον Emad El Khamist».

Ο Μεσάφερ απάντησε στην ανάρτηση σε σχόλιο και έγραψε: «Περήφανος που έγινα και εγώ Έλληνας». Ευχαρίστησε μεταξύ άλλων: «Την πατρίδα Ελλάδα και Αίγυπτο», τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον κ. Χαρίτση και την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς