15.6 C
Athens

Απάντηση Λέκκα στις φήμες για μεγάλο σεισμό

Στις πρόσφατες φήμες για επερχόμενο δυνατό σεισμό στη Δυτική Ελλάδα απάντησε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας

Για «κοινωνική και επιστημονική ανευθυνότητα» κατηγόρησε συναδέλφους του σεισμολόγους ο Ευθύμιος Λέκκας, με αφορμή δηλώσεις που κυκλοφορούν τα τελευταία 24ωρα και κάνουν λόγο για μεγάλο σεισμό στη Δυτική Ελλάδα.

«Η διατύπωση συγκεχυμένων και παράλογων στοιχείων και φημών σχετικά με επερχόμενη σεισμική δραστηριότητα στη Δυτική Ελλάδα αποτελεί πράξη κοινωνικής και επιστημονικής ανευθυνότητας», δήλωσε ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας θα πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μην επηρεάζονται από αυτές τις φήμες.  

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, οι τοπικές δομές της πολιτείας βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και ετοιμότητα και το έχουν αποδείξει στους πρόσφατους σεισμούς, ενώ τα κτίρια είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και έχουν δείξει ότι αντέχουν.  

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ επεσήμανε ότι η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας είναι γνωστή για την υψηλή της σεισμικότητα και σε ερώτηση σχετικά με το αν σκοπεύει να ζητήσει παρέμβαση της Εισαγγελίας είπε πως αυτό είναι θέμα του αρμόδιου υπουργού.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς