16.7 C
Athens

Μισητός στην Μπαρτσελόνα ο Ισπανός διαιτητής Χεσούς Χιλ Μανθάνο

Οι οπαδοί των «μπλαουγκράνα» τον θεωρούν άνθρωπο της Ρεάλ κι έχουν δημιουργήσει σελίδα στο facebook εναντίον του. Ο Περέιρα τον είχε φέρει και στον τελικό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ για τέταρτο του Μπορμπαλάν...

Μισητός στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα είναι ο 35χρονος διαιτητής Χεσούς Χιλ Μανθάνο, που επιλέχθηκε από τον Βίτορ Μέλο Περέιρα για το Κυριακάτικο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού.

Ο Ισπανός διεθνής διαιτητής γεννήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 1984 και ανέβηκε το καλοκαίρι του 2018 στην ελίτ κατηγορία της UEFA. Κατοικεί στην Εξτρεμαδούρα και είναι διεθνής από το 2014 όντας ο νεαρότερος που τα κατάφερε σε ηλικία μόλις 30 χρόνων.

Έχει διαιτητεύσει 129 παιχνίδια στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και έδωσε 759 κίτρινες κάρτες, 19 δεύτερες κίτρινες που οδήγησαν στην αποβολή και 13 απευθείας κόκκινες. Επιπλέον παραχώρησε 45 πέναλτι…

Στην Μπαρτσελόνα ωστόσο δεν θέλουν να τον βλέπουν. Έχει διευθύνει 19 παιχνίδια στη Βαρκελώνη στα οποία έχει αποβάλει πέντε παίκτες της Μπάρτσα. Αντίστοιχα στους 21 αγώνες της Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε βγάλει κόκκινη. Μέχρι το τελευταίο ματς που σφύριξε στις 26 Ιανουαρίου στην Βαρκελώνη ανάμεσα στην Εσπανιόλ και την Ρεάλ. Όταν οι Μαδριλένοι ήταν μπροστά στο σκορ με 1-4, έδειξε κόκκινη κάρτα στον Ραφαέλ Βαράν(72΄), κάτι που εξόργισε περισσότερο τους φίλους της… Μπαρτσελόνα, καθώς θεώρησαν την πρώτη αποβολή παίκτη της βασίλισσας στάχτη στα μάτια τους.

Ο Μανθάνο μέχρι την αρχή της σεζόν είχε σφυρίξει σε 19 παιχνίδια της Μπαρτσελόνα (12 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες των μπλαουγκράνα) και πρόλαβε σ’ αυτά να αποβάλει πέντε παίκτες της. Τους Ντάνι Άλβες, Νεϊμάρ, Σέρζι Ρομπέρτο, Σουάρες και Λενγκλέ.

Η διαιτησία του στο Μπαρτσελόνα – Χιρόνα στις 23 Σεπτεμβρίου 2017 ήταν, αυτή που προκάλεσε το ξέσπασμα παικτών όπως ο Πικέ και ο Μέσι. Ο σπουδαίος Αργεντινός αρνήθηκε να του δώσει το χέρι μετά τη λήξη, ενώ ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός παραπονέθηκε έντονα για την αποβολή του Λενγκλέ στο ημίχρονο ενώ του έκανε και επίθεση μέσω των social media κατηγορώντας τον για τη συμπάθεια που δείχνει στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μάλιστα οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα έχουν δημιουργήσει μια υβριστική σελίδα αφιερωμένη στον διαιτητή.

Μετά από αγώνα της Βιγιαρεάλ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μανθάνο που θεωρείται πως έχει φιλικά αισθήματα προς αυτήν, «εντοπίστηκε» από τον φωτογραφικό φακό να κρατά μια σακούλα με το έβλημα της βασίλισσας.

Αυτό αποτέλεσε και την αφορμή για να ξεσπάσει ο πρόεδρος της Βιγιαρεάλ κατηγορώντας τους για τα… δώρα που έλαβαν με τους διαιτητές να απαντούν πως ήταν απλά αναμνηστικά

Ο Χεσούς Χιλ Μανθάνο σφύριξε 46 ευρωπαϊκούς αγώνες. Ο μέσος όρος του στις κίτρινες είναι 3.11, ενώ έκανε μόλις δυο αποβολές και καταλόγισε συνολικά 13 πέναλτι.

Ειδικότερα την τρέχουσα σεζόν ο Μανθάνο διαιτήτευσε δυο αγώνες για τους ομίλους του Champions League (Σάλκε-Πόρτο 1-1 και Νάπολι-Ερυθρός Αστέρας 3-1), δυο για τους ομίλους του Europa League (Μπορντό-Γκένκ 1-1 και Μαρσέιγ-Λάτσιο 1-3), όπως και ένα παιχνίδι για το Nations League (Σουηδία-Τουρκία 2-3).

Το μοναδικό ματς ελληνικής ομάδας που σφύριξε ήταν το ΑΕΚ-Μπριζ 3-0, στις 24/08/17 για τα πλέι οφ του Europa League.

Ο Μανθάνο θεωρείται άνθρωπος του Περέιρα, καθώς τον είχε φέρει για τέταρτο διαιτητή του Μπορμπαλάν στον τελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0  στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας. Ουσιαστικά πήρε τη θέση του Μπορμπαλάν στην ελίτ κατηγορία της UEFA.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς