16.2 C
Athens

Γκάφα εσείς, γκάφα εμείς… και προβάδισμα ο Πανιώνιος (vids)

Ένα απίθανο λάθος του Πασχαλάκη στο 90' χάρισε τη νίκη στον Πανιώνιο (2-1) και βάζει σε περιπέτειες τον ΠΑΟΚ ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα

Το γκολ του Σταυρόπουλου στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ έδωσε μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον Πανιώνιο (2-1), αν και στη ρεβάνς της Τούμπας, ομολογουμένως θα έχει δύσκολο έργο. Μια ανατροπή που άξιζαν οι γηπεδούχοι βάσει της εικόνας τους σε όλο το παιχνίδι.

Το παιχνίδι διεξήχθη υπό δυνατή βροχή σ’ έναν αγωνιστικό χώρο που ήταν εξ’ αρχής βαρύς και καθώς κυλούσαν τα λεπτά γινόταν όλο και βαρύτερος.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον σκεπτόμενος και το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Ολιβέιρα και Ίνγκασον έκαναν το ντεμπούτο τους με τα «ασπρόμαυρα», ενώ ο Ενρίκε χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του από την Αστάνα.

Υψηλός ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά χωρίς ευκαιρίες

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και τον βαρύ αγωνιστικό χώρο, ο ρυθμός του αγώνα ήταν υψηλός και οι δύο ομάδες κυκλοφορούσαν αρκετά καλά την μπάλα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου καταγράφηκε στο 27′, όταν ο Ίνγκασον έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Κότνικ με το ένα χέρι απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ο Πανιώνιος δεν απείλησε σε όλο το πρώτο 45λεπτο, ωστόσο βρέθηκε κοντά στο να κάνει τη ζημιά στον ΠΑΟΚ όταν ο Ντουρμισάι πήγε να βγει απέναντι από τον Πασχαλάκη, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ έδιωξε σωτήρια πριν τσιμπήσει την μπάλα ο Αλβανός επιθετικός.

Τραγικό λάθος του Κότνικ και προβάδισμα για τον ΠΑΟΚ

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε έχοντας την υπεροχή. Στο 57′ ένα τραγικό λάθος του Κότνικ οδήγησε στο γκολ των φιλοξενούμενων. Ο Σλοβένος γκολκίπερ δεν μπόρεσε να απομακρύνει ή να διώξει την μπάλα στη σέντρα του Γιαννούλη, ο Σφιντέρσκι μπήκε στη φάση και σε κενή εστία διαμόρφωσε το 0-1.

Πρώτη τελική και… γκολ!

Ο Πανιώνιος πέτυχε την ισοφάριση στο 74′ και στην πρώτη του ευκαιρία για γκολ στο παιχνίδι! Ο Τσιλούλης έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά αποφεύγοντας τον Γιαννούλη, βρήκε τον Ντουρμισάι στο δεύτερο δοκάρι και ο Αλβανός επιθετικός ισοφάρισε σε 1-1.

Ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Σπιριντόνοβιτς

Οι κυανέρυθροι είχαν την ψυχολογία υπέρ τους και με τον Άκη Μάντζιο να έχει βοηθήσει με τις αλλαγές του, οδηγήθηκαν σε μια σπουδαία ανατροπή. Για να έρθει το τελικό 2-1, ο Πασχαλάκης χρειάστηκε να διώξει σωτήρια το φανταστικό φαλτσαριστό σουτ του Σπιριντόνοβιτς, ο οποίος μπήκε και έδωσε ενέργεια στους γηπεδούχους.

Στις καθυστερήσεις, ο Αυστριακός εξτρέμ εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά, ο Πασχαλάκης έκανε τραγικό λάθος στην έξοδο του και ο Σταυρόπουλος από τη μικρή περιοχή πλάσαρε σε κενή εστία και διαμόρφωσε το 2-1 για τον Πανιώνιο.

Η ανατροπή -εκτός από προβάδισμα πρόκρισης- με τον τρόπο που ήρθε έδωσε σημαντική ψυχολογία στον Πανιώνιο ενόψει της συνέχειας στο πρωτάθλημα, ενώ στη ρεβάνς της Τούμπας θα τα παίξει όλα για όλα για να βρεθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Πανιώνιος: Κόντικ, Μασούρας, Σαραμαντάς, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Κούρντι (78′ Καμαρά), Κόρμπος, Μακρύλλος (67′ Σπιριντόνοβιτς), Τσιλούλης, Ντουρμισάι, Παπαγεωργίου (67′ Παπαγεωργίου).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Τόσκα, Γιαννούλης, Σάχοφ (63′ Μίσιτς), Ολιβέιρα, Ενρίκε (81′ Άκπομ), Πέλκας (72′ Ελ Καντουρί), Λημνιός, Σφιντέρσκι

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς