23.3 C
Athens

«Άνοιξαν» οι ουρανοί στη Λαμία, χείμαρρος Σολδάνο! (vids)

Παιχνίδι αντάξιο της φόρμας των δύο ομάδων στη Λαμία που αποζημίωσαν όσους βρέθηκαν στο ΔΑΚ. Εκπληκτικό ματς από τον Σολδάνο, ο οποίος ήταν μέσα και στα τρία γκολ του Ολυμπιακού (3-3)

Ο Ολυμπιακός 2019 συνάντησε στη Λαμία τον Ολυμπιακό του 2018. Η ομάδα που εδώ και αρκετά ματς σκοράρει κατά ριπάς συγκρούστηκε με τον περυσινό εαυτό της: αυτόν της απίστευτης γκίνιας στα μετόπισθεν που σχεδόν κάθε φάση του αντίπαλου μπορούσε να καταλήξει στα δίχτυα. Ή ακόμα χειρότερα και χωρίς καν να μεσολαβήσει «φάση», ευκαιρία δηλαδή…

Η βασική διαφορά του «περυσινού» με τον «φετινό» Ολυμπιακό στη Λαμία συνοψίστηκε σε δυο νεοφερμένους. Ο ένας ειδικά έκανε στράκες, αποτελώντας μόνιμη πηγή κινδύνων για τα αντίπαλα καρέ. Η πολυποίκιλη προσφορά του καταπληκτικού Φράνκο Σολδάνο συνοψίζεται μεν στις φάσεις των τριών γκολ, ωστόσο είναι αδύνατο – και άδικο – να περιοριστεί στα λιγοστά δευτερόλεπτα που διήρκεσαν. Ο άλλος, χρειάστηκε μόλις ένα κοντρόλ και ένα τελείωμα… παστέλωμα για να αφήσει μεγάλες υποσχέσεις ενόψει συνέχειας.

Τα τρία πρόσωπα του Φράνκο Σολδάνο

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε γρήγορα πίσω στο σκορ από ένα γκολ – δώρο του Λευτέρη Χουτεσιώτη, ο οποίος έκανε μια λανθασμένη εκτίμηση και το βαρύ τερέν δεν του τη συγχώρησε. Όταν προσπάθησε να κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση, ήταν ήδη αργά και οι γηπεδούχοι πανηγύριζαν. Κι ύστερα ήρθε ο Σολδάνο…

Σε ρόλο αριστερού εξτρέμ, ο Αργεντινός δημιούργησε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Ζιλ Ντίας κατέβασε ψύχραιμα με το αριστερό και με το ίδιο πόδι εκτέλεσε εκεί που ήταν ανέφικτο να φτάσει ο Σαράνοφ. Λίγο αργότερα, η Λαμία πήρε και δεύτερο ερυθρόλευκο δώρο: μια σέντρα του Πίτι από αριστερά δε φαινόταν να έχει πιθανότητες να βρει συμπαίκτη. Στόχο όμως βρήκε. Ο Μπουχαλάκης έβαλε άσχημα το πόδι του και έτσι όπως βρήκε την μπάλα, ήταν αναπόφευκτο να τη στείλει στα δίχτυα του εμβρόντητου Χουτεσιώτη.

Θυμηθείτε το live της αναμέτρησης

Στο 51’ ήταν ώρα να χτυπήσει ο φορ Σολδάνο. Αυτός για τον οποίο χρειάστηκαν διαπραγματεύσεις που κράτησαν σχεδόν ένα εξάμηνο προκειμένου να φορέσει τα ερυθρόλευκα. Το ένα – δυο των Μασούρα, Καμαρά έφερε την μπάλα στον Φράνκο και αυτός με ένα απλό πλασέ νίκησε τον Σαράνοφ για το 2-2. Παρένθεση: μετά από αρκετά ριπλέι και εντέλει σε παγωμένη εικόνα, φάνηκε ότι η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη για κάποια εκατοστά την τελική γραμμή στο γύρισμα του Μασούρα. Και μόνο το νερό που σηκώθηκε βέβαια, ήταν αρκετό για να ξεγελάσει οποιονδήποτε. Πόσο μάλλον έναν διαιτητή (Σκουλά) που για μεγάλο χρονικό διάστημα έκανε το άσπρο – μαύρο και το κόκκινο… κυανόλευκο.

Η τρίτη βερσιόν του Σολδάνο ήταν αυτή ενός «γάτου» δεύτερου επιθετικού. Μια λόμπα του Καμαρά, μια πανέξυπνη κεφαλιά του Αργεντινού και η μπάλα στρωμένη με… πλατς στα πόδια του Χασάν για να τη βρει με το μυτάκι και να τη στείλει στη δεξιά γωνία. Δυο ασίστ και ένα γκολ για τον Σολδάνο μάνι – μάνι. Και το πιο εντυπωσιακό είναι πως ακόμα κι αν έλειπαν οι παραπάνω ουσιαστικές ενέργειες, η παρουσία του θα ήταν έτσι κι αλλιώς πληθωρική…

Η Λαμία ισοφάρισε ένα λεπτό αργότερα (62′) με τον εξαιρετικό Τσούκαλο (αυτός ήταν ο σκόρερ και του πρώτου γκολ, έστω και… δώρου), σε μια φάση που η άμυνα του Ολυμπιακού εκτέθηκε από τα αριστερά. Σε ένα τόσο χορταστικό ματς όμως και ειδικά όταν γνωρίζεις ότι το 3-3 σου δίνει μισή πρόκριση ενόψει ρεβάνς, δεν μπορείς να σταθείς στο ότι δε νίκησες και ότι το σερί έσπασε. Ειδικά όταν τα κέρδη είναι τόσο σημαντικά.

Ο Ζιλ Ντίας ήταν το δεύτερο μεγάλο κέρδος, τουλάχιστον σε επίπεδο νεοφερμένων. Στη φάση του γκολ έδειξε προσόντα ψυχρού εκτελεστή, κάνοντας ίσως και τον πατριώτη του τον Ποντένσε να ζηλέψει λιγουλάκι. Όπως και να ‘χει, ο Ολυμπιακός έχει πλέον τέσσερις εξαιρετικές λύσεις στα άκρα του, διότι θα ήταν αδύνατον να λείπει από τα εγκώμια ο Μασούρας.

Το τελευταίο (last but not least) κέρδος της βραδιάς για τους Πειραιώτες ήταν ο Θανάσης Ανδρούτσος. Σε ρόλο δεξιού μπακ, ο Ανδρούτσος απέδειξε ότι είναι ένα πραγματικό πολυεργαλείο που ακόμα κι αν δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά σε σταθερή βάση, θα είναι πάντοτε εκεί όταν και κυρίως όπου τον χρειαστεί ο προπονητής του. Σωστός τακτικά, με καλά ανεβάσματα και κάποιες προσωπικές ενέργειες που δεν πέρασαν απαρατήρητες, ο νεαρός έστειλε το μήνυμα ότι δεν… ξέμεινε στο ρόστερ. Και είναι σίγουρο ότι ο προπονητής του το έλαβε και θα το αξιολογήσει δεόντως…

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών), Δαμνιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας)

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Καρυπίδης, Πλιάτσικας, Ασίγκμπα (46′ Βασιλαντωνόπουλος), Μπουλούλης, Βάντερσον, Ασούμπρε, Σκόνδρας, Πίτι, Τσούκαλος (72′ Καραμάνος), Τόμας (67′ Μπερτόλιο).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Χουτεσιώτης, Ανδρούτσος, Μεριά, Μιράντα, Τσιμίκας, Καμαρά, Μουχαλάκης, Ντίας (73′ Κούτρης), Μασούρας, Χασάν (66′ Γκερέρο), Σολδάνο (89′ Βοΐλης).

Γκολ: 9′, 62′ Τσούκαλος, 32′ Μπουχαλάκης (αυτ.)  – 12′ Ντίας, 51′ Σολδάνο, 61′ Χασάν.

Κάρτες: 68′ Σκόνδρας – 30′ Μιράντα, 54′ Ντίας.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς