19.3 C
Athens

Στο κενό το «μαγείρεμα» για Λάζαρο – Κούτρη

Ο Νίκος Συνοδινός γράφει για την αποτυχημένη προπαγάνδα προκειμένου να κληθούν σε απολογία οι Λάζαρος και Κούτρης, αλλά και την παγίδα στην οποία έπεσε ο Σάββας Θεοδωρίδης

Ψάχνονταν για τιμωρίες παικτών της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, αναδείκνυαν ανάρμοστες συμπεριφορές, αλλά τελικά ο Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ Κ. Σιμιτζόγλου άσκησε Πειθαρχική Δίωξη μόνο στον αρχηγό της Ένωσης Πέτρο Μάνταλο.

Ο Μάνταλος θα κληθεί σε απολογία από το δικαιοδοτικό όργανο και είναι δεδομένο ότι θα τιμωρηθεί με ποινή μιας αγωνιστικής, όπως είχε γίνει με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη και τον Κώστα Φορτούνη.

Ο διεθνής μέσος κλήθηκε σε απολογία για το μεσημέρι της Πέμπτης (7/2), μαζί με την ΑΕΚ που έχει κληθεί σε απολογία για τη συμπεριφορά των οπαδών της.

Ο Μάνταλος θα εκτίσει την ποινή του στον αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ατρόμητο που είναι προγραμματισμένος για την ίδια μέρα (19.30). Σε διαφορετική περίπτωση θα εκτίσει την ποινή του κόντρα στον ΟΦΗ , την Κυριακή (10/2) για το πρωτάθλημα. Θέμα απουσίας του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, δεν υφίσταται. Κι αυτό γιατί οποιαδήποτε τιμωρία θα είναι άμεση εκτελεστή και δεν χρειάζεται να μεσολαβεί πενθήμερο ανάμεσα στην ημέρα έκδοσης της απόφασης και την ημέρα του αγώνα, όπως ισχύει στις τιμωρίες έδρας.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κώστας Σιμιτζόγλου, που είχε ζητήσει το βίντεο του ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, δεν άσκησε δίωξη στον Μπακασέτα λόγω αμφιβολιών, καθώς δεν ήταν ξεκάθαρο ότι προέβη σε ενέργειες που συνιστούν ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η περίπτωση του Μπακασέτα ήταν ανάλογη με αυτή του Ευθύμη Κουλούρη στον οποίο  είχε ασκηθεί δίωξη στον αγώνα του Ατρόμητου με τον Αστέρα Τρίπολης αλλά ο άσος της ομάδας του Περιστερίου είχε απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών αφού δεν διακρίνονταν η… έκφραση που είχε πει στους πανηγυρισμούς, για το γκολ των γηπεδούχων. Ο Μπακασέτας φαίνεται κάτι να λέει πριν τον σταματήσει ο Βασίλης Δημητριάδης, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ώστε να του επιβληθεί ποινή.

Στο κενό η προπαγάνδα για Λάζαρο – Κούτρη

Από κάποια κέντρα επιχειρήθηκε να οδηγηθούν στο απόσπασμα ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Κούτρης με στόχο να μην παίξουν στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Το θλιβερό είναι ότι το θέμα αυτό ανέδειξε και ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης, τονίζοντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι οι Χριστοδουλόπουλος και Κούτρης παρασύρθηκαν μετά το 4-0 με τον Πανιώνιο, τραγουδώντας υβριστικό σύνθημα κατά του Δικεφάλου του βορρά. Αν είχε ασκηθεί δίωξη στους δύο ερυθρόλευκους και την Πέμπτη επιβαλλόταν ποινή, αυτή υποχρεωτικά θα έπρεπε να την εκτίσουν κόντρα στον ΠΑΟΚ, καθώς δεν μεσολαβεί άλλο ματς.

Ωστόσο ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν πάτησε την μπανανόφλουδα. Ο Κανονισμός είναι ξεκάθαρος κι έχει προϋποθέσεις για την επιβολή ποινής. Οι Μάνταλος, Μπακασέτας, Πασχαλάκης και Φορτούνης επέδειξαν ανάρμοστη συμπεριφορά που «διέλαθε της προσοχής του διαιτητή».

Οι Λάζαρος – Κούτρης πανηγύρισαν την ώρα που ο διαιτητής είχε αποχωρήσει. Άρα δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι «διέλαθε της προσοχής του» το περιστατικό. Όταν ο διαιτητής έχει αποχωρήσει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας μπορεί να ασκήσει δίωξη, μόνο για βιαιοπραγία ή απειλή, όπως έγινε στην περίπτωση του πρώην προπονητή του ΟΦΗ Ν. Παπαδόπουλου στο ματς με τον Παναιτωλικό.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς