21.4 C
Athens

H μαύρη γάτα της Αγιάς Σοφιάς υποδέχθηκε τον Αλέξη Τσίπρα (pics, video)

Μια γούνινη... έκπληξη περίμενε τον Έλληνα πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στην Αγιά Σοφιά

Την ώρα που οι φωτογράφοι ζήτησαν από τον Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει μέσα στον χώρο της Αγίας Σοφίας, προκειμένου να τον φωτογραφήσουν, μια μαύρη γάτα… μπήκε ανάμεσα σε αυτούς και τον πρωθυπουργό.

Η γάτα φαινόταν απόλυτα εξοικειωμένη με τον χώρο αλλά και με τους ανθρώπους και κάποιοι είπαν πως ζει στην Αγιά Σοφιά.

Η κίνησή της προκάλεσε πολλά χαμόγελα, ενώ είναι ενδεικτικό ότι ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, χάιδεψε και έπαιξε με τη γάτα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στην Αγία Σοφία λίγο πριν τις εννιά με μια μικρή καθυστέρηση. Ο χώρος είχε αποκλειστεί και εντός του Ναού δεν επιτρεπόταν να μπει κανείς, παρά μόνο όσοι είχαν ειδική διαπίστευση.

Εκτός βεβαίως από τη μαύρη γάτα που δεν χρειάστηκε… διαπίστευση!

Δεν φάνηκε μάλιστα να ενοχλείται καθόλου από τον κόσμο και όχι μόνο αυτό αλλά… πλησίασε και παρακολούθησε και την ξενάγηση του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ούτε όμως και ο Αλέξης Τσίπρας ενοχλήθηκε από την παρουσία της. Χαμογέλασε που την είδε και μετά αφοσιώθηκε στα λόγια της ξεναγού που του εξηγούσε τι έβλεπε στην εκκλησία-μνημείο της Πόλης.

Την ίδια ώρα και τα τουρκικά ΜΜΕ σχολιάζουν την ύπαρξη της μαύρης γάτας μέσα στην ξενάγηση με τίτλους όπως «τι έκανε η μαύρη γάτα μέσα στην Αγιά Σοφιά;»

Η παρουσία της γάτας, βεβαίως, δεν είναι καθόλου περίεργη σε μια χώρα όπως η Τουρκία, που άλλωστε διαθέτει και… ράτσα με το όνομα της πρωτεύουσάς της, την περιβόητη γάτα Αγκύρας, ενώ ειδικά η Κωνσταντινούπολη είναι γεμάτη από γάτες που υπολογίζονται σε εκατομμύρια. Οι Τούρκοι μάλιστα τις αγαπούν ιδιαίτερα και είχαν φτάσει να κάνουν ακόμα και μνημείο για τον γάτο-σύμβολο της Πόλης, πρωταγωνιστή δεκάδων memes, τον θρυλικό Τόμπιλι, όταν πέθανε.

Για εκείνους βέβαια που είναι προληπτικοί, η παρουσία μιας μαύρης γάτας στο χώρο όπου βρισκόταν και ο Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα πρωί πρωί, είναι κακός οιωνός. Αλλά εν πάση περιπτώσει, αυτοί είναι προληπτικοί…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς