21.2 C
Athens

Εκδικάζεται σήμερα στον Άρειο Πάγο η υπόθεση της καθαρίστριας

Εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο η υπόθεση της καθαρίστριας που μπήκε φυλακή γιατί εργαζόταν με πλαστό απολυτήριο δημοτικού.

Στον Άρειο Πάγο εκδικάζεται σήμερα η αίτηση αναίρεσης που έχει υποβάλλει η καθαρίστρια από τον Βόλο, η υπόθεση της οποίας είχε προκαλέσει πανελλήνια κατακραυγή, όταν καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη επειδή παραποίησε απολυτήριο δημοτικού.

Η 53χρονη γυναίκα πέρασε 23 ημέρες στη φυλακή, πριν η ιστορία της προκαλέσει αντιδράσεις σε ολόκληρη τη χώρα, οδηγώντας τελικά στην παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Ο συνήγορος της καθαρίστριας είχε ζητήσει να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, με την οποία κρίθηκε ένοχη, ενώ παράλληλα είχε καταθέσει αίτημα και για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής της.

Το δεύτερο αίτημα του δικηγόρου έχει γίνει δεκτό για λόγους υγείας, με αποτέλεσμα η γυναίκα να αφεθεί προσωρινά ελεύθερη από τις φυλακές Ελαιώνα.

Ενόψει της αίτησης αναίρεσης της καταδικαστικής εκείνης απόφασης, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην εργαζόμενη, απαιτώντας «να επανέλθει η συναδέλφισσά μας στην εργασία της, με αναίρεση της ποινής της και αναγνώριση των δεδουλευμένων της».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στην οποία τονίζει: «Η συναδέλφισσα ούτε έκλεψε, ούτε καταχράστηκε δημόσια χρήματα. Τα δούλευε και τα δούλευε σκληρά, επί 20 χρόνια, σε παιδικό σταθμό του Βόλου, προκειμένου να ζήσει την οικογένειά της κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς