23.2 C
Athens

Πετούσαν το μωρό τους στον αέρα σε «παράσταση» δρόμου (vid)

Πρόκεται για δύο γονείς, ηλικίας περίπου 30 ετών, που ταξιδεύουν στη νοτιοανατολική Ασία ως περφόρμερ του δρόμου

Πρόκεται για δύο γονείς, ηλικίας περίπου 30 ετών, που ταξιδεύουν στη νοτιοανατολική Ασία ως περφόρμερ του δρόμου.

Ένα βίντεο της «παράστασης», το οποίο έγινε viral παγκοσμίως, προκάλεσε την επέμβαση των αρχών. Στο βίντεο ο πατέρας φαίνεται να κρατά το μωρό του από τα πόδια και να το ταλαντεύει σε μεγάλες γωνίες, σηκώνοντάς το ψηλά. Μια ομάδα δίπλα του παίζει μουσική και τραγουδάει.

Το Facebook στη συνέχεια ανακοίνωσε πως δεν κατέβασε το βίντεο, όπως όφειλε λόγω των κανονισμών, ελπίζοντας ότι οι εικόνες θα βοηθήσουν στη διάσωση του μωρού. Λίγες μέρες αργότερα η αστυνομία εντόπισε τους γονείς στην Κουάλα Λουμπούρ, κατά τη διάρκεια της «παράστασής» τους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Μαζλάν Λαζίμ δήλωσε: «Τους θέσαμε υπό κράτηση τη Δευτέρα, στο πλαίσιο των ερευνών για τη φερόμενη ως κακοποίηση». Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι το μωρό είναι υγιέστατο και δεν φέρει σημάδια τραυματισμού.

Η ρωσική πρεσβεία γνωστοποίησε: «Πιστεύουμε ότι δεν είναι σωστό να τραβά κανείς την προσοχή ή να συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, κραδαίνοντας το μωρό».

Στη Ρωσία, σύμφωνα με την ανταπόκριση του BBC, η επικίνδυνη αυτή άσκηση θεωρείται ότι βοηθά τα μωρά να αναπτυχθούν γρηγορότερα.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς