17.9 C
Athens

Μπέτυ Μπαζιάνα – Εμινέ Ερντογάν: Τσάι και χαμόγελα (pics, video)

Συνάντηση σε εγκάρδιο κλίμα για την σύζυγο του Έλληνα πρωθυπουργού και την σύζυγο του Τούρκου προέδρου στο Λευκό Παλάτι

Παράλληλα με τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν, μία ακόμη συνάντηση που έχει τη συμβολική της σημασία είναι αυτή της συντρόφου του Αλέξη Τσίπρα Μπέτυς Μπαζιάνα και της συζύγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ.

Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που οι δύο κυρίες συναντιούνται. Η Εμινέ Ερντογάν είχε συνοδεύσει τον σύζυγό της στο ταξίδι στην Αθήνα, αλλά μία αδιαθεσία δεν της επέτρεψε να επισκεφθεί μαζί με την Μπέτυ Μπαζιάνα το Αρχαιολογικό Μουσείο, ωστόσο η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού την επισκέφθηκε στο ξενοδοχείο και ήπιαν μαζί τσάι.

Το ίδιο έκαναν και σήμερα στην Άγκυρα, όπου οι δύο κυρίες ήπιαν μαζί τσάι στο Λευκό Παλάτι.

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν τετ α τετ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Μπέτυ Μπαζιάνα συναντούσε τη σύζυγο του προέδρου της Τουρκίας, Εμινέ. Το μόνο που τις χώριζε ήταν ένα τραπεζάκι και η διερμηνέας.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα φόρεσε λευκό πουκάμισο και μαύρη pencil φούστα, συνδυασμένη με μαύρες γόβες. Η Εμινέ Ερντογάν φορούσε μαύρο φόρεμα και την παραδοσιακή μαντήλα, σε χρώμα τυρκουάζ.

Ανάμεσα στις δυο κυρίες, η διερμηνέας, αφού η Εμινέ Ερντογάν δεν μιλά αγγλικά.

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η Μπέτυ Μπαζιάνα και η Εμινέ Ερντογάν έχουν μια χαλαρή συζήτηση.

Η συμπάθεια ανάμεσα στην Μπέτυ Μπαζιάνα και την Εμινέ Ερντογάν φάνηκε από την πρώτη στιγμή. Όταν η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα μπήκε στο χώρο όπου την περίμενε η σύζυγος του Τούρκου προέδρου, φορούσε ακόμη το μαύρο μακρύ παλτό της. Ρώτησε την Εμινέ Ερντογάν να μπορούσε να το βγάλει και στη συνέχεια, πόζαραν χαμογελαστές για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τη συνάντησή τους.

Λίγο αργότερα η Εμινέ Ερντογάν ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, φωτογραφία από τη συνάντησή τους, αναφέροντας ότι τέτοιες συναντήσεις σε καλό κλίμα δυναμώνουν τους δεσμούς φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς